Paštéta

Hrubozrnná paštéta (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Mate radi paštétu? Ja áno. Toto mám recept od nemenovaného výrobcu.

10
porcií
20 minút
príprava
120 minút
na 70-80 °C

Suroviny

Postup

  1. Kuracie pečienky so slaninou, smotanou a maslom rozmixujeme na hladko. Pridáme k mletému mäsu (oká 3 mm) plus koreniny. Všetko dobre zmiešame, miešame tak dlho až sa vytvorí lepivá súdržná hmota.
  2. Teraz to môžeme dať do pohárov a do pary. Ďalšia možnosť je dať to do sáčku a do šunkovaru, ako robím ja. Vrch sáčku uzavrieme a nasadíme vrchnák s pružinou. Necháme postať v chlade aspoň 2 hodiny. Potom to dáme variť podľa teplomeru na 70 - 80 °C na teplomere je to vyznačené červenou farbou. Varíme dve hodiny tak, že vrch šunkovaru nie je vo vode. Po tejto dobe to dáme prudko ochladiť. Až potom otvoríme šunkovar a prebytočnú vodu vylejeme a znovu chladíme v chladničke aspoň 12 hodín.
  3. Potom už len krájame a degustujeme. Málo chleba, veľa paštéty, lebo od chleba sa priberá. Malá rada na záver - nikoho nevolajte na návštevu, lebo vám to zjedia. Je to totiž nebo a dudy.