Hrozienkový koláč diabetický

dorisa - fotkadorisa, 21. marca 2011

Tento koláčik- DIA- sa mi veľmi páči. Je to hrnčekový, zaručene rýchly a jednoduchý na prípravu.

20
porcií
10 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 téglik
2 tégliky
1 téglik
2 PL (alebo med)
2 ks
1/2 téglika
1 téglik
1/2 ks
100 g
100 g nasekané(alebo rozne jadroviny,alebo semienka)




Postup

  1. 1

    Ako odmerku použite téglik z jogurtu!

  2. 2

    V miske zmiešame oba druhy múk, fruktózu a kypriaci prášok. Pridáme jogurty, olej, mlieko, vajcia, orechy a hrozienka.

  3. 3

    Dobre premiešame, krátko.

  4. 4

    Plech vymastíme, vysypeme hrubou múkou, nalejeme cesto, rozotrieme a pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov. Po upečení a vychladnutí možeme koláč ešte posypať vhodným umelým sladidlom. Dobú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
Dorisa, ako ťa napadlo piecť dia koláč, alebo si myslela na mňa?(!), tak ti ďakujem a už ho ukladám. Dnes som ale piekla ten tvoj ovocný ( piekla aj Ketty). Ten téglik bude asi 250 g. Len tú pohánkovú múku síce nemám ale v Kauflande mávajú rôzne, hádam tam bude aj táto.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia