Hromádkový kokosový koláč

jazavka - fotkajazavka, 26. novembra 2012
Hromádkový kokosový koláč
Foto: jazavka

Tento koláčik som v sobotu vyskúšala 1x, keďže milujem kokosové mne veľmi chutil. Bol darčekom pre babku k 89 narodeninám, ktorá nechápala ako som tam dala tie zlaté ozdôbky... :-)

Suroviny

4 ks
20 dkg
1 dcl
1 dcl
15 dkg
2 PL
1 ks
Kokosové cesto:
4 ks
4 PL
12 dkg
Plnka:
2 ks
8 dcl
150 g
250 g (alebo Hera)
150 g
150 g
75 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vyšľaháme vajíčka s cukrom, pridáme olej, mlieko a múku v ktorej sme rozmiešali kakao a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na plech vystretý papierom na pečenie (ale môžeme aj na vymastený a múkou vysypaný plech)

  2. 2

    Kokosová plnka - vyšľaháme si vaječné bielka, pridáme cukor, došľaháme a jemne vmiešame kokos. Takto pripravenú zmes dávame malou kávovou lyžičkou do hnedého cesta. Upečieme - cca na 180 stupňoch cca 15 - 17 minút.

    Hromádkový kokosový koláč - obrázok 2
  3. 3

    Plnka - uvaríme si puding s cukrom v mlieku, necháme vychladnúť a do vychladeného vmiešame jedno maslo.

  4. 4

    Vychladený korpus natrieme višňovým džemom, navrstvíme plnku a vrch polejeme čokoládou. Ja som prvý krát vyskúšala čokotransfér, celkom dobre sa mi otlačil, aj keď je vidieť menšie chybičky otláčania a čokolády. Prajem Vám dobrú chuť.

    Hromádkový kokosový koláč - obrázok 4

Diskusia k receptu

31 komentárov k receptu
koláčik poznám, tiež ma v poslednom čase pokúša si objednať čokotransfer, len sa bojím, že by som s ním nevedela narábať, ale tebe sa pekne podaril, celé to vyzerá veľmi efektne
trošku som sa pri tomto recepte zháčila, do cesta idú len žltky? a z bielkov kokosové cesto ktoré sa vkladá do žltkového ? dik za vysvetlenie , ja tiež zbožňujem kokosové zákusky a tvoj je nielen chutný ale aj na pohľad krásny
Krásny koláč s tou polevou priamo "de luxe", ale ešte som nepočula o čokotransfére. Kde si ho môžem obstarať?
Recept si samozrejme ukladám
nedalo mi to a už som si "vyguglila" kde to dostať, ako sa s tým robí, len prosím Ťa napíš, akú vrstvu čokolády si dala na fóliu a prípadne ako dlho si to v chladničke chladila, aby sa s ňou potom dalo robiť.
na cokotransfer treba dobre odhadnut teplotu cokolady- ak je horuca vzor sa rozmaze, ak malo tepla tak sa neotlaci- vtedy pomoze jemne nahriat cokotransfer fenom
Jazavka, tak prekvapenie sa Ti teda podarilo, ten zákusok vyzerá perfektne. Idem si to nájsť na nete a keď prídem domov z Luxemburgu na jar , tak si ho objednám a prekvapím rodinu.
Ten koláč je úžasný, na budúci týždeň bude mať mama a sestra meniny, tak by som ich chcela prekvapiť, ale aj s tým čokotransférom. Nikde v obchode som sa s ním ešte nestretla. Môžeš mi poradiť, kde sa dá kúpiť? Ďakujem.
Krásny, sviatočný, šťavnatý (ja som dala síce marhuľový džem, ale s višňovým alebo čerešňovým môže byť ešte lepší). Nemala som čokotransfer, ale i tak bol vynikajúci ! Vďaka za recept aj krásny popis.
Kolacik som robila včera . Dala som do 1. Cesta menej cukru cca 120g. Musím povedať že kolacik je genialny. Vrelo doporučujem !!!!! Ďakujem za skvelý tip na sviatocny stôl a zároveň prajem šťastné a veselé :)
tieto Vianoce si na ňom pochutnávame, je výborný. Určite sa bude u nás ešte piecť. Poslala som recept ďalej.
jazavka ,uzasne, nemam slov sikulka (y) idem ho hned teraz vyskusat ,pretoze peciem ,malo som ini na plane ,ale ze tiez mam velmi rada kokosove ,nemozem odolat ,dufam ,ze sa mi podari ,ale bez nadhernej ,,dekoracie - cokotransferu ,,:-) Dakujem za receptik a tip ,prajem krasneho SILVESTRA A STASTNY NOVY ROK 2014 . ♥
@jazavka , prosím Ťa o bližší postup ako dávaš to kokosové cesto na to hnedé.Ja som ho dnes robil,ale to biele cesto mi zostalo na vrchu hnedého ,myslel som si,že pri pečení sa schová,ale neschovalo sa.Mám ho dávať lyžičkou úplne do hnedého cesta?Chuťovo je výborný aj keď bez tej ozdoby.

Pridaj komentár k receptu: