Hrnčekový mrkvový koláč
Foto: janikbj
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 hrnčeky (najemno posekaná, nastrúhaná) |
|
2 hrnčeky |
|
1 hrnčeky (najemno posekané, nastrúhané) |
|
4 ks |
|
3/4 hrnčeka |
|
2 ČL |
|
1 hrnček (alebo biely kryštálový) |
|
1 ČL |
|
Poleva: | |
400 g (alebo mascarpone, Lučina) |
|
1 bal. |
|
1 bal. |
|
podľa chuti |
|
|
|
(na posypanie) mleté |
|
Postup
-
1
Vajíčka s cukrom vyšľaháme do peny, pridáme olej, nastrúhanú alebo najemno nasekanú mrkvu, struhané/sekané orechy, múku zmiešanú s práškom do pečiva a škoricou a vareškou vymiešame cesto. Pečieme na klasickom veľkom plechu (vymastenom a vysypanom múkou, samozrejme) v rúre vyhriatej na 180 stupňov asi 30 min, závisí od rúry.
- 2
Na polevu si deň alebo i dva dni predom dáme na sitko s gázou stiecť jogurt zmiešaný s kyslou smotanou. Hustý odtečený jogurt so smotanou vymiešame s nátierkovým maslom, podľa chuti osladíme a pridáme citrónovú šťavu. Natrieme na vychladnutý koláč a posypeme mletými orechami. POZN: kto má alebo na to má, na polevu použije marcarpone, Lučinu, jak je libo ;)
- 3
Koláč skladujeme v chladničke, kvôli poleve, ale pred konzumáciou odporúčam vybrať z chladu skôr, vtedy bude naozaj šťavnatý a poleva výraznejšia.
Tiež mrkvový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
urcite vyskusajte, myslim, ze nebude problem.