Hrnčekovo-lyžicová orechová torta fotorecept
Kombinácia zo starých receptov v časopise Život.
na 160 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 2 ks |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček |
|
| 1 hrnček (mleté) |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1/2 hrnčeka |
|
| 1 bal. |
|
| 1-2 PL (nemusí byť) |
|
|
|
|
| Plnka: | |
| 3 ks |
|
| 3 PL |
|
| 1 bal. |
|
| 1 PL |
|
| 150 g (maslo, Hera, Flora) |
|
| 3 PL |
|
| 2 PL |
|
| Poleva: | |
| 100 g horká |
|
| 100 g (33 %) |
|
| Na potretie korpusu: | |
|
|
|
Postup
-
1
Na korpus vyšľaháme vajcia s cukrom. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a cesto nalejeme do tortovej formy.
-
2
Pečieme na 160 °C cca 35 minút. Korpus necháme vychladnúť.
-
3
Na plnku v kastróliku poriadne vyšľaháme vajcia, pridáme kryštálový i vanilkový cukor, kakao. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
-
4
Vychladnutú kašu po častiach pridávame k tuku vymiešanému s práškovým cukrom a poriadne vymiešame mixérom. Ja som 2 PL rumu pridala do plnky. Do cesta som nepridávala.
-
5
Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti a obidva natrieme džemom a plnkou.
-
6
Aj boky korpusu natrieme plnkou.
-
7
Pripravila som si polevu. Smotanu som priviedla tesne pred bod varu a vymiešala som v nej na kocky nalámanú čokoládu. Poliala som povrch torty. Trochu som dozdobila orechami.
-
8
aj pohľad zboku:
-
9
aj v reze:
-
10
Chutila veľmi. Dobrú chuť!









Děkuji!