Orechová torta
Hrnčekovo-lyžicová orechová torta (fotorecept)
Autor receptu: helena10
Kombinácia zo starých receptov v časopise Život.
Postup
- Na korpus vyšľaháme vajcia s cukrom. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a cesto nalejeme do tortovej formy.
- Pečieme na 160 °C cca 35 minút.
Korpus necháme vychladnúť.
- Na plnku v kastróliku poriadne vyšľaháme vajcia, pridáme kryštálový i vanilkový cukor, kakao. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
- Vychladnutú kašu po častiach pridávame k tuku vymiešanému s práškovým cukrom a poriadne vymiešame mixérom.
Ja som 2 PL rumu pridala do plnky. Do cesta som nepridávala.
- Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti a obidva natrieme džemom a plnkou.
- Aj boky korpusu natrieme plnkou.
- Pripravila som si polevu. Smotanu som priviedla tesne pred bod varu a vymiešala som v nej na kocky nalámanú čokoládu. Poliala som povrch torty. Trochu som dozdobila orechami.
- aj pohľad zboku:
- aj v reze:
- Chutila veľmi. Dobrú chuť!