Orechová torta

Hrnčekovo-lyžicová orechová torta (fotorecept)

Autor receptu: helena10

Kombinácia zo starých receptov v časopise Život.

35 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Na korpus vyšľaháme vajcia s cukrom. Pridáme ostatné suroviny, premiešame a cesto nalejeme do tortovej formy.
  2. Pečieme na 160 °C cca 35 minút. Korpus necháme vychladnúť.
  3. Na plnku v kastróliku poriadne vyšľaháme vajcia, pridáme kryštálový i vanilkový cukor, kakao. Za stáleho miešania uvaríme hustú kašu.
  4. Vychladnutú kašu po častiach pridávame k tuku vymiešanému s práškovým cukrom a poriadne vymiešame mixérom. Ja som 2 PL rumu pridala do plnky. Do cesta som nepridávala.
  5. Vychladnutý korpus rozrežeme na 2 časti a obidva natrieme džemom a plnkou.
  6. Aj boky korpusu natrieme plnkou.
  7. Pripravila som si polevu. Smotanu som priviedla tesne pred bod varu a vymiešala som v nej na kocky nalámanú čokoládu. Poliala som povrch torty. Trochu som dozdobila orechami.
  8. aj pohľad zboku:
  9. aj v reze:
  10. Chutila veľmi. Dobrú chuť!