Hrnčekové medvedie labky fotorecept
Foto: olinecka
Keďže cesto bolo orechové, je ho dosť, môžu byť z neho rôzne drobné koláčiky, orechy, rožteky...
15 minút
príprava
príprava
15 minút
na 180 °C
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
3 hrnčeky (hrnček 300 ml) |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky (mleté) |
|
300 g zmäknutý (alebo Hera) |
|
1 ks väčšie |
|
1 bal. |
|
2-3 PL |
|
1/4 bal. |
|
Na obalenie: | |
|
|
|
Postup
-
1
Pripravme si suroviny na cesto.
-
2
Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý tuk pokrájaný na menšie kúsky, vajíčko, med, mleté vlašské orechy a zbytok suchých surovín.
-
3
Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1/2 hodiny.
-
4
Pripravíme formičky, ktoré naplníme cestom zarovno s formičkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.
-
5
Ešte teplé obaľujeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Ja som upiekla ešte aj orechy, viď foto.
chutňučké, najmä keď "postoja". Výborný recept na hrnčeky.
Nepredávam pečiem a potom porozdávam. Príď ujde sa Ti, pozdravujem.
Formičky som mala suché nevymastila som.
Ďakujem za krásny komentár niektoré koláčiky si vieme pripomenúť spomienkou, pozdravujem a prajem krásne sviatky.