Medvedie labky
Medvedie labky

Hrnčekové medvedie labky fotorecept

olinecka - fotkaolinecka, 19. decembra 2019
Hrnčekové medvedie labky (fotorecept)
Foto: olinecka

Keďže cesto bolo orechové, je ho dosť, môžu byť z neho rôzne drobné koláčiky, orechy, rožteky...

15 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
3 hrnčeky (hrnček 300 ml)
1 hrnček
2 hrnčeky (mleté)
300 g zmäknutý (alebo Hera)
1 ks väčšie
1 bal.
2-3 PL
1/4 bal.
Na obalenie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravme si suroviny na cesto.

    Hrnčekové medvedie labky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, prášok do pečiva zmäknutý tuk pokrájaný na menšie kúsky, vajíčko, med, mleté vlašské orechy a zbytok suchých surovín.

    Hrnčekové medvedie labky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vypracujeme hladké cesto, ktoré dáme do chladničky stuhnúť aspoň na 1/2 hodiny.

    Hrnčekové medvedie labky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme formičky, ktoré naplníme cestom zarovno s formičkou. Rúru predhrejeme na 180 stupňov a pečieme 15 minút do zlatista.

    Hrnčekové medvedie labky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Ešte teplé obaľujeme zmesou práškového a vanilínového cukru. Ja som upiekla ešte aj orechy, viď foto.

    Hrnčekové medvedie labky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
@Oline čka - preboha koľko toho pečieš? Nepredávaš ? Myslím, že by si mala veľa záujemcov. Tľapky sú
chutňučké, najmä keď "postoja". Výborný recept na hrnčeky.