Foto: izabella929
Rada používam recepty hrnčekové.Sú raz-dva hotové, nemusím vážiť a efekt je taký, ako keď sa všetky ingrediencie vážia.Ľúbime sladké.
40 minút
príprava
príprava
35 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
1 hrnček |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
2 lyžice |
|
1/2 table |
|
2 lyžice |
|
2 lyžice |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Vajcia a cukor si vymiešam mixérom do peny, pridám olej,mlieko, vanilku,prdopeč, múky hladkú aj polohrubú. Trúbu si zapnem na 170 st. Formu na bábovku si poriadne vymažem maslom a vysypem polohrubou múkou.Cesto rozdelím, do jednej časti pridám 2 lyžice kakao a do druje časti, dám podrvené oriešky, čokoládu polámanú na kúsočky a hrozienka. Cesto vylejem do formy a pečiem 35 minút.Upečenú bábovičku vyklopím na dosku potriem lekvárom a na lekvár nasypem podrvené orechy.
Kolko ma ten tvoj? 100-200-300--....ml ?
Máš aj peknú formu, takú veľkú do venca: už to ani nie je bábovka, skôr je to kugluf.....