Hrnčeková bábovka

izabella929 - fotkaizabella929, 1. decembra 2011

Rada používam recepty hrnčekové.Sú raz-dva hotové, nemusím vážiť a efekt je taký, ako keď sa všetky ingrediencie vážia.Ľúbime sladké.

40 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček
1 hrnček
1 hrnček
2 ks
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 ks
1 ks
2 lyžice
1/2 table
2 lyžice
2 lyžice
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Vajcia a cukor si vymiešam mixérom do peny, pridám olej,mlieko, vanilku,prdopeč, múky hladkú aj polohrubú. Trúbu si zapnem na 170 st. Formu na bábovku si poriadne vymažem maslom a vysypem polohrubou múkou.Cesto rozdelím, do jednej časti pridám 2 lyžice kakao a do druje časti, dám podrvené oriešky, čokoládu polámanú na kúsočky a hrozienka. Cesto vylejem do formy a pečiem 35 minút.Upečenú bábovičku vyklopím na dosku potriem lekvárom a na lekvár nasypem podrvené orechy.

Diskusia k receptu

mojack
- nie je hrnček ako hrnček.
Kolko ma ten tvoj? 100-200-300--....ml ?
cica2
bábovka sa ti krásne vydarila, foto je krásne:)
izabella929
mojack...ja mám nA to určené 2 druhy hrnčekov..1 druh má 2,5 dc používam ho , keď pečiem v na malom plechu,,,a ten druhý, je presne na normálny veľký plech...inak , dík za komentáriky.-)) vidím, že som ťa zaujala, iba škoda, že som nefotila postupy...už teraz budem.-))
hubata
Nielen sama bábovka je pekná a istotne aj chuťove dobrá. Toto je môj štýl pečenia: meriam od oka, a v hrnčekoch. Cesto robím v tej istej mise, aby som vedela koľko múky dať od oka......

Máš aj peknú formu, takú veľkú do venca: už to ani nie je bábovka, skôr je to kugluf.....
tatranka
Mám rada ak je za nedelným obedom na stole nejaká dobrota.Naša mamka dosť často kládla na čistučký obrus v nedeľu voňavú bábovku.Bábovka mi evokuje vôňu domova a pohodu.
marianna76
Krásna... mám rada viac kakaové ako biele... asi ju utekám spraviť, aby mali chlapi na raňajky. Len orechy budú vlašské...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia