Hrk-hrk torta alebo trasená torta

anik - bez fotkyanik, 19. augusta 2010

Veľmi rýchle..

Suroviny

4 ks
200 g
200 g
1 bal.
1 dcl
1 dcl
Plnka:
200-250 ml
1 ks
1 plechovka
Plnka 2:
200-250 ml
1 bal.
1 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ak niekto chce, nemusí si korpus pripravovať doma, ale kúpiť. Vtedy to je naozaj rýchle.

  2. 2

    Piškóta: Žítky a cukor vyšľaháme do penista pridáme olej a vodu a ďalej chvíľu šľaháme, z bielkov urobíme tuhý sneh. Vyšľahanú penu zo žítkov vlievame do snehu a zároveň pridávame aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej väčšej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.

  3. 3

    Plnka: Do uzatvárateľnej nádoby si dáme šľahačku, puding bez varenia a ovocie. Uzavrieme a trasieme dovtedy kým sa masa v nádobe prestane hýbať. Keď korpus vychladne, natrieme túto masu naň.

  4. 4

    Plnka 2: Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom a natrieme na prvú masu a posypeme grankom alebo nastrúhanou čokoládou.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Tento dort jse už jedla a je výborný.
Je výborná, ja ju robievam z ananásu pokrájaného na kocky/zaváraný/ a puding dávam vanilkový. Je chutnejší a lepšie to vypadá.
vynikajúce s rôznym ovocím, rýchla príprava...