Hrk-hrk torta alebo trasená torta

Autor receptu: anik

Veľmi rýchle..

Postup

  1. Ak niekto chce, nemusí si korpus pripravovať doma, ale kúpiť. Vtedy to je naozaj rýchle.
  2. Piškóta: Žítky a cukor vyšľaháme do penista pridáme olej a vodu a ďalej chvíľu šľaháme, z bielkov urobíme tuhý sneh. Vyšľahanú penu zo žítkov vlievame do snehu a zároveň pridávame aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Vylejeme do vymastenej väčšej tortovej formy a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.
  3. Plnka: Do uzatvárateľnej nádoby si dáme šľahačku, puding bez varenia a ovocie. Uzavrieme a trasieme dovtedy kým sa masa v nádobe prestane hýbať. Keď korpus vychladne, natrieme túto masu naň.
  4. Plnka 2: Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a vanilkovým cukrom a natrieme na prvú masu a posypeme grankom alebo nastrúhanou čokoládou.