Hriešne párky

medovnicek - fotkamedovnicek, 5. septembra 2011

Tento pre mňa super receptík som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Piekla som ich, keď syn s frajerkou cestovali do Chorvátska a mala som čo robiť, aby som ich pred nimi ochránila, aby ich ešte pred cestou všetky nepojedli.

Suroviny

165 ml
30 g rozpustená
1/2 KL
1 KL
300 g
1 KL
1/2 KL
Okrem toho:
Na potretie:
  s troškou mlieka

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť (použila som klasické droždie). Po vy kysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
V Azii su odbornici na ne , moja slabost. Vysli ti super.Inac skus aj tak ze parky pokrajas a pridaj "oblohu"do vnutra



1x tina19
ani sa nečudujem synovi s frajerkou :-) sú fakt na zjedenie, krásne sa ti vydarili.

@2010 - myslis, ze je to rovnake cesto len rozna forma? Takto by som mala 2 v 1 :)