Foto: medovnicek
Tento pre mňa super receptík som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia Zobraziť celý popisTento pre mňa super receptík som objavila na www.dama.cz - recept 1459. Autorka píše, že cesto je vhodné na čokoľvek plnené, po korení krásne vonia a je zľahka zafarbené. S cestom sa výborne pracuje, nelepí sa a nemusí sa podsypávať múkou. Musím jej dať vo všetkom za pravdu. Piekla som ich, keď syn s frajerkou cestovali do Chorvátska a mala som čo robiť, aby som ich pred nimi ochránila, aby ich ešte pred cestou všetky nepojedli.
Suroviny
165 ml |
|
30 g rozpustená |
|
1/2 KL |
|
1 KL |
|
300 g |
|
1 KL |
|
1/2 KL |
|
Okrem toho: | |
|
|
|
|
|
|
Na potretie: | |
s troškou mlieka |
|
Postup
-
1
Do misy nasypeme múku, pridáme droždie, soľ, cukor, korenie a ostatné suroviny. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť (použila som klasické droždie). Po vy kysnutí ho rozvaľkáme na obdĺžnik a zľahka potrieme horčicou. Radielkom nakrájame na cca 1 cm hrubé prúžky. Párky (použila som také malé - detské) na oboch stranách narežeme do kríža. Každý párok obmotáme tenkým prúžkom anglickej slaniny a následne okolo celého párku som obmotala pruh cesta, horčicou do vnútra. Zamotané párky sa dajú na plech vystlaný papierom na pečenie, nechajú sa ešte chvíľku podkysnúť, potom sa potrú vajíčkom s troškou mlieka a dajú sa piecť. Piekla som na 180 C.
Ale určite sú aj takéto dobré.
tento tvoj recept sa mi páči, to cesto je iné ako robím ja a aj to korenie do cesta je zaujímavý nápad, len ho musím ešte vyskúšať... tie tvoje páročky sú krásne už na pohľad :-)
www.breadtop.com.au