Hríbové muffiny

Autor receptu: frezia

Kupila som si formu na muffiny, tak skusam na co vsetko sa da pouzit. Chcela som robit hribove fasirky, tak som ich urobila v tej novej forme a bola som velmi spokojna. Bez zbytocneho tuku a zapachu z vyprazania.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Mozete pouzit hriby ake mate. Ja mam este vela roznych zamrazenych, tak som vybrala vaclavky, pod studenou vodou som ich rozmrazila (ide to rychlo) a nechala odtiect. Cibulu som pokrajala nadrobno, papriku a petrzlenovu vnat taktiez. Mrkvu som postruhala najemno. V panvici s horucim olejom som oprazila cibulu, pridala hriby, osolila, okorenila a prazila asi 10 minut. Nechala som vychladnut. Vychladnute som rozmixovala, ale nie celkom dohladka. Do masy som pridala pohanku, vajcia, papriku, hrasok, postruhanu mrkvu, petrzlenovu vnat, sol, korenie a rimsku rascu. Dobre som vsetko premiesala a nechala odstat.
  2. Vymastila som formu a naplnila ju pripravenou zmesou. Na povrchu som ju jemne posypala struhankou. Piekla som ich v predhriatej rure na 180° C asi 20 minut.
  3. Z tejto davky mi vyslo 12 peknych vonavych muffin. Rimska rasca nadherne rozvoniava. Daju sa jest samotne, so zemiakovou kasou, s privarkom,
  4. s kokosovou ryzou...