Hríbová omáčka
Autor receptu: anina6
Ak potrebujem dobre a rýchlo navariť, siahnem po hubách a spravím omáčku. Najlepšia
je samozrejme z
čerstvo nazberaných, ale môžme použiť aj mrazené. Ja ju varím z kozákov, ktoré si
vlastnoručne nazbieram, u nás ich voláme červeňáky a najviac sa ich tu vyskytuje,
hlavne
pod brezami.
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby si nakrájame a prepláchneme studenou vodou. Ak nemám čerstvé, používam aj mrazené, ktoré prepláchnem teplou vodou. Na oleji si spením cibuľu, jemne osmahnem a pridám rascu asi pol lyžičky.
- Potom pridám odkvapkané huby, posolím, okorením a opražím. Ked sú huby opražené, podlejem troškou vody a ešte chvíľu podusíme.
- Pripravíme si smotanu, v ktorej rozhabarkujem asi 1 PL hladkej múky a huby zahustím.
Ked nám omáčka prevrie, odstavím. Na záver ešte dávam na zjemnenie lyžičku masla.
Podávame s cestovinou, knedľou a môže byť aj mäsko. Mne sa zvýšili od nedele kuracie prsia, tak som to takto skombinovala, a poviem vám, fajnotka.