Hrianka s bryndzovo–zemiakovou fašírkou
Vladimír Greguška
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 31. júla 2013
šéfkuchár Horského hotela Mních v Bobrovci, 31. júla 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
10 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Z chleba pripravíme hrianky. Slaninu nakrájame na tenké malé kúsky a orestujeme na panvičke.
- 2
Pridáme ich do očistených pretlačených zemiakov a zmiešame s bryndzou. Opatrne prisolíme, keďže bryndza aj slanina sú dosť slané. Z tejto hmoty vyformujeme fašírky, ktoré tiež orestujeme na panvičke.
- 3
Fašírky položíme na hrianky potreté cesnakom. Navrch pridáme orestovanú šalotku a posypeme najemno nasekanou petržlenovou vňaťou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu