Hrášková polievka kyslá

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 22. júla 2015

Túto polievku robievam v lete keď, je dosť zeleného čerstvého hrášku. Je to polievka, ktorá sa dá jesť teplá aj studená.

8
porcií
15 minút minút
príprava
20 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

450 g
2 ks
750 ml polotučné
50 g
1 ks
1 PL
2 PL
4 ks
2 lístky
2 strúčiky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Toto množstvo je na 4 litre polievky. Do hrnca dám variť očistené a nakrájané zemiaky. Zalejem vodou asi do 3/4 hrnca osolím a pridám nové korenie s bobkovým listom. Mlieko si zatiaľ pripravím do hlbšiej nádoby s múkou a dobre vymiešam, aby neostali hrčky z múky. Ak sú zemiaky v hrnci uvarené pridám šťavu z citróna a cukor Ďalej varím prilejem pripravené mlieko a počkám nech sa znovu rozvarí. Potom pridám zelený hrášok a nechám asi 5 minút povariť. Ochutnám a dochutím ako mám rád. odstavím zo sporáka a nechám aspoň 15 minút postáť. Tato polievka je sladko - kyslá, zdravá a osviežujúca v týchto teplých dňoch. Takže dobrú chuť želám.

Diskusia k receptu

4 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: