Foto: patroveckypitrs
Túto polievku robievam v lete keď, je dosť zeleného čerstvého hrášku. Je to polievka, ktorá sa dá jesť teplá aj studená.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Toto množstvo je na 4 litre polievky. Do hrnca dám variť očistené a nakrájané zemiaky. Zalejem vodou asi do 3/4 hrnca osolím a pridám nové korenie s bobkovým listom. Mlieko si zatiaľ pripravím do hlbšiej nádoby s múkou a dobre vymiešam, aby neostali hrčky z múky. Ak sú zemiaky v hrnci uvarené pridám šťavu z citróna a cukor Ďalej varím prilejem pripravené mlieko a počkám nech sa znovu rozvarí. Potom pridám zelený hrášok a nechám asi 5 minút povariť. Ochutnám a dochutím ako mám rád. odstavím zo sporáka a nechám aspoň 15 minút postáť. Tato polievka je sladko - kyslá, zdravá a osviežujúca v týchto teplých dňoch. Takže dobrú chuť želám.
Ocot fajn ale ja by som určite spravil bez cukru, nemám rád cukor ani v paradajkovej polievke