Hrachová polievka s badyánom (fotorecept)

Autor receptu: oco

Hrachová polievka je iná , voňavá s badyánom, skúste ,ochutnajte.Ak namiesto vareného hrachu pridáte nevarenú červenú šošovicu tak je to šošovicová polievka.

4
porcie
20 bez hrachu minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Hrach opláchneme a namočíme na 2 hodiny do vody v ktorej ho potom uvaríme a ocedíme.
  2. V hrnci rozohrejeme maslo,vsypeme nakrájanú bielu cibuľu kúsok drveného badyánu a prelisovaný cesnak chvíľu spolu smažíme,pridáme očistenú nenakrájanú mrkvu a vývar po 10 minutách pridáme uvarený hrach alebo neuvarenú červenú šošovicu povaríme ešte 10 minút,aby všetko bolo mäkké.
  3. Mrkvu vyberieme kúsok na strúhame na ozdobenie.Zbytok rozmixujeme s pridaním naberačky hrachovej polievky a vrátime späť.Kto chce môže rozmixovať celú polievku.Pred podávaním dochutíme soľou a mletým bielym korením.Dobrú chuť.