Hrachová kaša s udeným kolenom

rein - fotkarein, 6. novembra 2012
Hrachová kaša s udeným kolenom
Foto: rein

Raz za čas vďačné jedlo

4
porcie
15 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. 1

    Koleno si dáme variť do jedného hrnca a do druhého hrach,ktorý sme mali cez noc namočený.Keď,je hrach mäkký,rozmixjeme ho tyčovým mixérom,pridáme zápražku,prelisovaný cesnak,osolime,okoreníme,ešte chvíľu povaríme a dochutíme majoránkou.

    Hrachová kaša s udeným kolenom - obrázok 1
  2. 2

    Keď je koleno skoro mäkké,vykostíme ho,nakrájame na centimetrové plátky a opražíme na oleji.

    Hrachová kaša s udeným kolenom - obrázok 2
  3. 3

    Podávame s chlebom a dobrým pivkom.

Diskusia k receptu

slawi
Jezis toto som nejedla uz roky rokuce.Moja mama hrachovu kasu nikdy nevarila,ale ja ju milujem.Ulozim si ho a podla tvojho receptu vyskusam.Dufam,ze ju bude rodinka aj jest:) Dakujem
besna
Dobrota. Ja robím hr.kašu podobne len bez múky (zápražky), pridávam ešte opraženú cibuľku, aby to nebolo také "plané", lpotom ju rozmixujem a ešte používam na zriedenie "údenú" vodu z údeného. I tak še da ... :)
izabella929
už som ju veru dávno nevarila, ale napriek tomu sa teším za pripomenutie.-) vyzerá super, nemá chybu.-
valeri
My sme ju mali asi pred 3 týždňami, tiež ho robím bez múky, len s rozpraženým cesnakom a mletou červenou paprikou. Ale každý podľa svojej chuti ... Je to výborné a zdravé jedlo
lenkac
inšpirácia na najbližší obed. Mňam :)
kimlo
Ej ty mi ale brnkáš na chuťové struny... :-)
tatranka
Takýto obedík,je u nás určite aspoň ráz v roku,po Veľkej noci,kedy je udenín na stole dosť.Na takomto jedle sa dá určite pochutnať.Zvyknem si vtedy upiecť aj domáci chlieb a tak túto dobrotu vychutnať.
ola111
hrachovej kaše dám prednosť aj pred obrovským rezňom:)
cuckasiska
tak presne takto robim aj ja a mali sme teraz v sobotu aj s presne takym maskom len som si vyrobila maly zlcnickovy zachvatik.....
evanaaa
Tiežý takúto kašu robievam, a aj pridávam zápražku, niekedy len tak s údeninou, ale aj s údeným mäsom, je to také jesenno-zimné jedenie, čoskoro spravím. Ináč, je dosť sýta, s chlebíkom.
marjam49
Veď aj údenô môže byť, ale keď uvaríte hrach so sušenými hubami, ani namočený nemusí byť tak dlho-keď vôbec-a popražíte cibuľu na oleji/masti s červenou paprikou a rozmixovaný hrach tým polejete a priložíte k tanieru dobrý chlebík - aj tak sa dá...

Zaujímavé video z archívu TV Varecha