Hovädzina na provensálsky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Recept som našla v mojej hlave :-), Bembo Ty pretlak nemusíš dať :-)

6
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 150 °C

Postup

  1. Natrhala som bylinky, chilli a pridala cesnak a nechala som si všetko nakrájať na drobno, cesnak na plátky
  2. Zatiaľ som očistila mäso, nakrájala na plátky a prudko som opekala asi na 2 PL masti, len krátko, asi 2 min. z každej strany ako na steak, opekala som rovno v hrnci, v ktorom to nakoniec celé pôjde do rúry
  3. Mäso som opekala postupne a dávala do misky
  4. Vybrala som maslo s medvedím cesnakom, kto nemá, nedá
  5. Do hrnca som pridala cibuľu nakrájanú na 1/4 kolieska, chvíľu som prudko restovala, kým chytila trochu farbu
  6. Do cibule sa prudko zarestovala pretlak a brusnice, pridala som nakrájaný cesnak, chilli, mackove maslo a všetky bylinky
  7. Naliala som trochu vína, teraz som dala soľ a korenie, víno som dolievala postupne po troške, aby sa mi to celé neprestalo variť, omáčka je hotová
  8. Do omáčky som vrátila opečené mäso aj so šťavou, ktorú časom pustilo
  9. Dala som zakryté do rúry na 150° na 3 hod., nerada sa chválim, ale naozaj to bolo výborne, síce som sa trochu vyhriala pri sporáku, ale za tú pol hodinku to stojí, potom sa to už robí samo
  10. No a na záver jedna z botanickej záhrady :-)