Hovädzina na provensálsky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Recept som našla v mojej hlave :-), Bembo Ty pretlak nemusíš dať :-)
6 porcií |
30 minút príprava |
180 minút na 150 °C |
Postup
- Natrhala som bylinky, chilli a pridala cesnak a nechala som si všetko nakrájať na drobno, cesnak na plátky
- Zatiaľ som očistila mäso, nakrájala na plátky a prudko som opekala asi na 2 PL masti, len krátko, asi 2 min. z každej strany ako na steak, opekala som rovno v hrnci, v ktorom to nakoniec celé pôjde do rúry
- Mäso som opekala postupne a dávala do misky
- Vybrala som maslo s medvedím cesnakom, kto nemá, nedá
- Do hrnca som pridala cibuľu nakrájanú na 1/4 kolieska, chvíľu som prudko restovala, kým chytila trochu farbu
- Do cibule sa prudko zarestovala pretlak a brusnice, pridala som nakrájaný cesnak, chilli, mackove maslo a všetky bylinky
- Naliala som trochu vína, teraz som dala soľ a korenie, víno som dolievala postupne po troške, aby sa mi to celé neprestalo variť, omáčka je hotová
- Do omáčky som vrátila opečené mäso aj so šťavou, ktorú časom pustilo
- Dala som zakryté do rúry na 150° na 3 hod., nerada sa chválim, ale naozaj to bolo výborne, síce som sa trochu vyhriala pri sporáku, ale za tú pol hodinku to stojí, potom sa to už robí samo
- No a na záver jedna z botanickej záhrady :-)