Hovädzie zvitky s zelerom, ananásom a zázvorom

Autor receptu: patroveckypitrs

Zohnal som hovädzie zadné rezne . Pôvodne som chcel uvariť španielskych vtáčkov. No som si to rozmyslel a uvaril som plnené zvitky trochu inak. Nefotil som postup, nechcel som to sem pridať, ale je to dobré tak sa podelím aj s ostatnými o postup.

5 - 6
porcií
20 minút minút
príprava
80 - 90 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Zeler som očistil nakrájal na kolieska a na chvíľu uvaril v octovej vode, tak 5 minút od bodu varu. Potom je zeler pekný biely a netmavne. Nechal som ho potom v sitku odkvápať. Mäso som naklepal viac nech sa dá pekné zvinúť. Každý rezeň som okorenil osolil a potrel horčicou. Naň som dal plátok klobásy, plátok zeleru a plátok uhorky. Zvinul som to a spojil špáradlami. Zvyšný zeler som pokrájal na kocky veľké ako ananásové kocky. Z ananásového kompótu som zlial nálev preč.
  2. Do hrnca v ktorom to budem robiť som dal trochu oleja zohriať. Na oleji som opiekol zvitky, tak aby bolo mäso zatiahnuté, z každej strany. Zvitky som vytiahol z hrnca. Na horúci výpek som dal nakrájaný pór na kolieska restovať. Keď sa trochu orestoval pridal som ananás aj zeler, nechal ich trochu podusiť. S ananásu aj zo zeleru trochu odložíme na tanier. Späť som som vložil mäso do hrnca dusiť. Zalejeme horúcou vodou za rovno mäsa a dusíme. Teraz som očistil zázvor, asi tak veľkostí vlašského orecha a nakrájal na drobno a pridal ho do hrnca. Trochu osolíme a okoreníme čerstvo pomletím korením štyroch farieb. Dusíme až mäso bude mäkké.
  3. Mäso sa robí tak som uvaril ryžu ta mi k tomu chutila. Môžeme si k tomu urobiť hoci aj zemiaky, alebo drobnú cestovinu. Mäso zhruba po 80 minútach bolo hotové. Zahustil som to jednou Pl zemiakového škrobu. Chvíľu povaril dochutil. Zo zeleru, ananásu a zázvoru sa chute navzájom prepojili. Vznikla tak príjemná chuť omáčky, korenistá mierne sladká so zázvorovou vôňou. Môžeme servírovať na tanier som dal ryžu, zvitok s omáčkou a obložil s odloženým zelerom a ananásom. Želám vám dobrú chuť.