Hovädzie závitky na zemiakovom pyré

Autor receptu: redakcia

4
porcie
30 minút
príprava
75 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a dáme naň plátok šunky. Z masla, najemno nakrájanej cibule a vajec spravíme praženicu. Na šunku dáme praženicu, mäso zrolujeme do závitkov a spojíme špajľou.
  2. Na rozpálenej panvici opečieme závitky, potom ich poukladáme na pekáč, nahrubo nakrájanú cibuľu dáme do tej istej panvice a opečieme dozlatista. Pridáme pretlak, chvíľu pražíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, privedieme do varu a necháme 10 – 15 minút variť. Potom šťavu precedíme na závitky v pekáči, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi na 1 hodinu.
  3. Pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme, scedíme a vyšľaháme s maslom. Dochutíme soľou.