Hovädzie závitky na zemiakovom pyré
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
75 minút tepelná úprava |
Postup- Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na plátky, vyklepeme, osolíme, okoreníme a dáme naň plátok šunky. Z masla, najemno nakrájanej cibule a vajec spravíme praženicu. Na šunku dáme praženicu, mäso zrolujeme do závitkov a spojíme špajľou.
- Na rozpálenej panvici opečieme závitky, potom ich poukladáme na pekáč, nahrubo nakrájanú cibuľu dáme do tej istej panvice a opečieme dozlatista. Pridáme pretlak, chvíľu pražíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme, privedieme do varu a necháme 10 – 15 minút variť. Potom šťavu precedíme na závitky v pekáči, prikryjeme alobalom a dáme piecť do rúry pri teplote 180 °C asi na 1 hodinu.
- Pyré: Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky, uvaríme, scedíme a vyšľaháme s maslom. Dochutíme soľou.
|