Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou

Autor receptu: zuzkanr

20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme,osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže použiť aj olej, ale myslím že masť je aspoň o kúsok zdravšia).Keď je opečené vyberieme ho a do výpeku dáme nakrájanú cibuľku, ktorú tiež osmažíme.
  2. Prídamé mäsko, zalejeme hovadzím vývarom a dusíme cca 45min, kým neni mäkké. Uhorky si nakrájame na "kocky" (alebo ako mám ten tvar nazvať :-D)... Mäkké mäsko odložíme do omáčky pridáme uhorky a zahustíme múkou. (mne väčšinu vývaru mäsko vsiaklo, tak som pridala 2x2dc pohára vody) Dochutíme ešte ak je treba a papáme :-)
  3. Šošovicovú kašu som robila podľa tohto receptu http://varecha.pravda.sk/recepty/sosovicna-kasa-special-fotorecept/37565-recept.html na koľko nejdem prílohy a samozrejme osm vynechala tú klobásku. Ale ocinovi som robila k tomu ryžu a bol s takou kombináciou s mäskom spokojný :-)