Hovädzie pečené (fotorecept)
Autor receptu: elekra
Kým boli deti malé nechceli jedávať hovädzie mäso, že vraj im ide pomedzi zúbky. Teraz ho máme radi upečené tak akurát doružova..... Podávala som ho k zelerovému pyré.
4-6 porcie |
10 minút príprava |
30 minút na 175-200 °C |
Postup
- Odblanené umyté a osušené hovädzie mäso postupne opekám na rozhorúčenom oleji. Dávam pozor, aby olej nebol moc rozpálený, vtedy mäso prská okolo seba. Ale nesmie byť ani málo rozohriaty.
- Keď je mäso opražené zo všetkých strán (zatiahnuté)
- preložím ho do zapekacej misky aj s výpekom. Tam ho okorením mletým čiernym korením a hrubozrnnou soľou.
- Mäso dám na 15 až 20 minút do rozohriatej rúry (na 175-200 °C). Na posledných 5 minút mäso odokryjem. Po upečení nechám chvíľu odstáť (10 minút) a pokrájam na tenké plátky. Mäsko je správne upečené, na okrajoch je zatiahnuté a vo vnútri je ružové a šťavnaté.
- My sme ho mali so zelerovým pyré, zeleninovou oblohou a domácou tatarkou.