Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept)

Autor receptu: babkamt

Dávno sme nemali toto jedlo. Teraz som to napravila. Je to moja verzia, tak nech vás to nemýli.

Postup

  1. Údenú slaninu som nakrájala na maličké kocky. Dala som ju spolu s masťou do hrnca. Na horúcej masti som opiekla mäso natreté horčicou, aby sa mi zatiahlo .Mäso som vybrala a do hrnca som vložila cibuľu. Orestovala som ju. Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som mletú červenú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Mäso som vrátila do hrnca. Podliala som ho horúcim mäsovým vývarom. Dala som asi 2 decilitre. Tlakový hrniec som zatvorila a mäso som dusila 25 - 30 minút.
  2. Medzitým som si očistila jednu mrkvu a zeler. Nastrúhala som zeleninu.
  3. Do mäsa som ju dala variť ešte na 10 minút spolu s hrsťou hrášku a 2 nakrájanými malými uhorkami. Šťavu som zahustila s 1 čl hladkej múky rozmiešanej v troške vody. Všetko spolu som ešte varila ďalších 10 minút.
  4. Mäso som podávala s ryžou.
  5. V recepte sa dáva aj do Znojemského gulášu miešaná zelenina.
  6. Aj v tomto starom recepte sa pridáva miešaná zelenina.
  7. Recepty sú z jednej mojich prvých kuchárskych kníh. Nie vždy sa striktne držím receptu, upravujem si ho podľa nálady a podľa toho, čo mám doma. Napriek tomu, že som si recept upravovala, jedlo bolo chutné.
  8. Táto kniha bola vydaná v roku 1975.