Hovädzie na znojemský spôsob (fotorecept)
Autor receptu: babkamt
Dávno sme nemali toto jedlo. Teraz som to napravila. Je to moja verzia, tak nech vás to
nemýli.
Postup
- Údenú slaninu som nakrájala na maličké kocky. Dala som ju spolu s masťou do hrnca. Na horúcej masti som opiekla mäso natreté horčicou, aby sa mi zatiahlo .Mäso som vybrala a do hrnca som vložila cibuľu. Orestovala som ju. Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som mletú červenú papriku, soľ a mleté čierne korenie. Mäso som vrátila do hrnca. Podliala som ho horúcim mäsovým vývarom. Dala som asi 2 decilitre. Tlakový hrniec som zatvorila a mäso som dusila 25 - 30 minút.
- Medzitým som si očistila jednu mrkvu a zeler. Nastrúhala som zeleninu.
- Do mäsa som ju dala variť ešte na 10 minút spolu s hrsťou hrášku a 2 nakrájanými malými uhorkami. Šťavu som zahustila s 1 čl hladkej múky rozmiešanej v troške vody. Všetko spolu som ešte varila ďalších 10 minút.
- Mäso som podávala s ryžou.
- V recepte sa dáva aj do Znojemského gulášu miešaná zelenina.
- Aj v tomto starom recepte sa pridáva miešaná zelenina.
- Recepty sú z jednej mojich prvých kuchárskych kníh. Nie vždy sa striktne držím receptu, upravujem si ho podľa nálady a podľa toho, čo mám doma. Napriek tomu, že som si recept upravovala, jedlo bolo chutné.
- Táto kniha bola vydaná v roku 1975.