Hovädzie na pastiersky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak som sa inšpirovala rôznymi receptami a vzniklo toto. Zapečené mäsko v rúre, je to mňam.

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Hovädzie mäsko si narežeme na porcie.
  2. Nenaklepávame, mäsko osolíme, okoreníme a oprášime hladkou múkou.
  3. Na oleji na panvici jednotlivé kúsky rýchlo osmahneme...
  4. ...potom si mäsá vyberieme na tanier, alebo ich hneď poukladáme do pripraveného pekáča, alebo zapekacej misy
  5. Mäso je v pekáči a je treba si nakrájať cibuľu na plátky a klobásu na kolieska, tú najprv musíme zbaviť obalu.
  6. Na panvici na minime oleja osmahneme klobásu....
  7. ...pridáme cibuľu ...
  8. ...podlejeme hovädzím vývarom( ja som mala zamrazený) a všetko dusíme domäkka.
  9. Touto zmesou polejeme mäská, ktoré máme poukladané v pekáči.
  10. Potom všetko mierne pokvapkáme ľubovoľným kečupom...ja som dala jemný, ale dobré by bolo aj pikantným.
  11. a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
  12. Dáme piecť do rúry na 200 stupňov, najprv zakryté alobalom, potom odkryjeme a len dopečieme.
  13. Pred koncom pečenia som dala na vrch ešte petržlenovú vňať, ktorú som nemala tiež čerstvú,ale zamrazenú.
  14. Na obed som pripravila k tomuto mäsku zemiakovú kašu s mliekom a maslom. Dobrú chuť.