Hovädzie na pastiersky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Chcela som variť niečo z hovädziny, ale už nie na šťave, tak som sa inšpirovala rôznymi receptami a vzniklo toto. Zapečené mäsko v rúre, je to mňam.
4 porcie |
30 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Hovädzie mäsko si narežeme na porcie.
- Nenaklepávame, mäsko osolíme, okoreníme a oprášime hladkou múkou.
- Na oleji na panvici jednotlivé kúsky rýchlo osmahneme...
- ...potom si mäsá vyberieme na tanier, alebo ich hneď poukladáme do pripraveného pekáča, alebo zapekacej misy
- Mäso je v pekáči a je treba si nakrájať cibuľu na plátky a klobásu na kolieska, tú najprv musíme zbaviť obalu.
- Na panvici na minime oleja osmahneme klobásu....
- ...pridáme cibuľu ...
- ...podlejeme hovädzím vývarom( ja som mala zamrazený) a všetko dusíme domäkka.
- Touto zmesou polejeme mäská, ktoré máme poukladané v pekáči.
- Potom všetko mierne pokvapkáme ľubovoľným kečupom...ja som dala jemný, ale dobré by bolo aj pikantným.
- a posypeme nastrúhaným tvrdým syrom.
- Dáme piecť do rúry na 200 stupňov, najprv zakryté alobalom, potom odkryjeme a len dopečieme.
- Pred koncom pečenia som dala na vrch ešte petržlenovú vňať, ktorú som nemala tiež čerstvú,ale zamrazenú.
- Na obed som pripravila k tomuto mäsku zemiakovú kašu s mliekom a maslom. Dobrú chuť.