Hovädzie líčka (fotorecept)

Autor receptu: pivonka

Recept pridávam, lebo hovädzie líčka sa na tanieri objavujú zriedka. Ak si myslíte, že ich váš mäsiar nemá, spýtajte sa ho, možno vás prekvapí. Ja som ich klasicky udusila s prísadami, ktoré som mala doma poruke a boli výborné.

3 - 4
porcie
10 minút
príprava
90 - 120 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Hovädzie líčka je "kližkovité" mäso, tiež vhodné na guláš.
  2. V rajnici rozohrejeme masť a mäso na nej zprudka opečieme.
  3. Pridáme zeleninu pokrájanú na kúsky a tiež trochu opečieme. Osolíme, pridáme korenie podľa chuti a podlejeme trochou horúcej vody.
  4. Pri miernej teplote dusíme, kým nie je krásne mäkké, t.j. najmenej 90 min., aj viac. Dávame pozor, aby šťava nevyvrela, ale nemá jej byť veľa. Príloha môže byť rôzna, ja som použila zemiaky na cibuľke a sterilizovanú červenú repu.