Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný obed tak trochu po gazdovsky...domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska , no a hríby ešte mám ušetrené z môjho rodného kraja..
4-5 porcie |
10 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Roštenku som umyla , osušila..
- pokrájala som ju na plátky a trošku naklepala..
- na panvicu som dala roztopiť masť..a vložila som plátky mäsa...z oboch strán som ich opiekla..
- výpek som vyliala do rajnice, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...hneď som pridala aj cukor, aby sa zkaramelizoval...a potom som pridala pokrájanú klobásu..
- pridala som kapustu a umyté sušené dubáky..
- uložila som opečené mäso..
- podliala vodou tak, aby bolo všetko ponorené...počas dusenia pod pokrievkou a na slabom plameni som podlievala vždy malým množstvom vody podľa potreby..
- všetko sa dusilo 70 min. pokiaľ sa pripravovalo mäso, uvarila som aj zemiaky...hotové..
- uložila som na taniere...možno by sa k tomu mohol podávať aj domáci knedlík, ale mne tie zemiaky k tomu viac chutili...prajem vám dobrú chuť..