Hovädzia roštenka v sudovej kapuste s klobásou a hríbami (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný obed tak trochu po gazdovsky...domáca hovädzia roštenka v domácej sudovej kapuste, samozrejme farmárska klobáska , no a hríby ešte mám ušetrené z môjho rodného kraja..

4-5
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Roštenku som umyla , osušila..
  2. pokrájala som ju na plátky a trošku naklepala..
  3. na panvicu som dala roztopiť masť..a vložila som plátky mäsa...z oboch strán som ich opiekla..
  4. výpek som vyliala do rajnice, pridala som pokrájanú cibuľu a cesnak...hneď som pridala aj cukor, aby sa zkaramelizoval...a potom som pridala pokrájanú klobásu..
  5. pridala som kapustu a umyté sušené dubáky..
  6. uložila som opečené mäso..
  7. podliala vodou tak, aby bolo všetko ponorené...počas dusenia pod pokrievkou a na slabom plameni som podlievala vždy malým množstvom vody podľa potreby..
  8. všetko sa dusilo 70 min. pokiaľ sa pripravovalo mäso, uvarila som aj zemiaky...hotové..
  9. uložila som na taniere...možno by sa k tomu mohol podávať aj domáci knedlík, ale mne tie zemiaky k tomu viac chutili...prajem vám dobrú chuť..