Horčičáky (fotorecept)

Autor receptu: jody

Tento recept je možno zvláštny tým, že sa v ňom vôbec nepoužíva soľ.

4 - 6
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prichystáme si suroviny. Veľa ich nie je. :-) Horčicu na tento recept používam francúzku, skúšala som aj z obyčajnej plnotučnej, ale nechutilo nám to tak. Ale je to na Vás. Ešte by som to možno mohla vyskúšať z kremžskej...
  2. Prsia nakrájame na plocho na tenké rezníky.
  3. Ničím neochucujeme a obalíme v strúhanke, poriadne ju povtláčame. Do trochu väčšej panvice dáme rozpáliť olej.
  4. Rezníky obalíme v rozkvedlaných vajíčkach a vypražíme v horúcom oleji.
  5. Odložíme bokom a udžiavame teplé.
  6. Zlejeme prepražený olej a do panvice pridáme horčicu. Chvíľku popražíme.
  7. Prelejeme 2 - 3 deci vody, poriadne premiešame a necháme zovrieť. Pridáme aj plátok masla.
  8. Nakoniec zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode. Ak je omáčka málo výrazná, pridáme ešte horčicu.
  9. Do omáčky vložíme všetky rezne a necháme ich poriadne sa napiť. Ak chcete jedlo podávať aj na druhý deň, urobte viacej omáčky, tie rezne pijú ako divé... :-)
  10. No a nakoniec len servírujeme. Napríklad s dusenou ryžou, varenými zemiakmi, pečenou tarhoňou, alebo s čímkoľvek, čo máte radi. Dobrú chuť.