Horčičáky (fotorecept)
Autor receptu: jody
Tento recept je možno zvláštny tým, že sa v ňom vôbec nepoužíva soľ.
4 - 6 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Prichystáme si suroviny. Veľa ich nie je. :-) Horčicu na tento recept používam francúzku, skúšala som aj z obyčajnej plnotučnej, ale nechutilo nám to tak. Ale je to na Vás. Ešte by som to možno mohla vyskúšať z kremžskej...
- Prsia nakrájame na plocho na tenké rezníky.
- Ničím neochucujeme a obalíme v strúhanke, poriadne ju povtláčame. Do trochu väčšej panvice dáme rozpáliť olej.
- Rezníky obalíme v rozkvedlaných vajíčkach a vypražíme v horúcom oleji.
- Odložíme bokom a udžiavame teplé.
- Zlejeme prepražený olej a do panvice pridáme horčicu. Chvíľku popražíme.
- Prelejeme 2 - 3 deci vody, poriadne premiešame a necháme zovrieť. Pridáme aj plátok masla.
- Nakoniec zahustíme škrobom rozmiešaným vo vode. Ak je omáčka málo výrazná, pridáme ešte horčicu.
- Do omáčky vložíme všetky rezne a necháme ich poriadne sa napiť. Ak chcete jedlo podávať aj na druhý deň, urobte viacej omáčky, tie rezne pijú ako divé... :-)
- No a nakoniec len servírujeme. Napríklad s dusenou ryžou, varenými zemiakmi, pečenou tarhoňou, alebo s čímkoľvek, čo máte radi. Dobrú chuť.