Holúbky (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
25 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup- Kapustu, ktorej sme vyrezali hlúbik, dáme variť do osolenej vody s kvapkou oleja, aby zmäkla. Postupne odoberáme jednotlivé listy a dáme vychladnúť. Pripravíme pomleté mäso spolu s koreninami, cibuľou a cesnakom. Do tejto zmesi primiešame už uvarenú ryžu, vajíčka a trocha pretlaku.

- Zmesou plníme jednotlivé listy a zatáčame do kornútov, tak, aby plnka nevyšla von. Kornúty opatrne poukladáme do hrnca a zalejeme vodou, do ktorej sme rozmiešali pretlak. Zalejeme len tesne nad kornútmi.

- Dáme dusiť na pomalom ohni. Do hrnca môžeme pridať nasekanú kapustu, ktorá nám zvýšila, alebo podľa chuti môžeme použiť kapustu kyslú – na zvýraznenie chuti. Hotové holúbky vyberieme a podávame.

- Náš tip: Do šťavy, ktorá nám ostala z prípravy plnených kapustných listov, môžeme pridať ešte pretlak alebo drvené paradajky, zahustiť múkou a máme paradajkovú omáčku. V niektorých regiónoch sa holúbky po uvarení opečú na masle alebo len tak nasucho.
|