Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo nie ono to bolo dobré.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Cesnak sa mi skryl pod maslo. Z brokolice len tie ružice asi tri.
  2. Z tekvice odrežeme vrch. Vnútro vyberieme. Maslo roztopíme s cesnakom a vytrieme vnútro tekvice.
  3. Syry nastrúhame aj brokolicu do misy. Solíme opatrne syry sú slané. Pridáme vajcia a vymiešame. Tak aby to bolo lepivé.
  4. Naplníme tekvicu po vrch a zavrieme vrchnákom z nej. Dáme do rúry na pekáč. Pod tekvicu položíme alobal. Pečieme na 200°C tak 40 minút. To si prispôsobíme vlastnej rúre. Zo zvyšnej plnky čo mi ostala som na zvyšnom masle spravil nátierku, s pridaním ešte jedného vajcia. Ta bola tiež dobrá.
  5. Po 40 minútach som to ešte nechal vychladnúť v rúre.
  6. Potom som to prerezal na štyri kusy a jedli sme to s rožkom a paradajkami s paprikou. Takže želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré a diétne .
  7. Pri čistení záhradky vykukli na mňa takéto rúže. Je naozaj jeseň a nie jar?
  8. Tak isto aj rozmaríny kvitnú. Zo stromov padá lístie a kríky kvitnú.