Hokkaido s brokolicou a so syrom (fotorecept)
Autor receptu: patroveckypitrs
Potreboval som vyprázdniť chladničku, tak som použil suroviny do hokkaido. Verte, alebo
nie ono to bolo dobré.
4 porcie |
20 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Cesnak sa mi skryl pod maslo. Z brokolice len tie ružice asi tri.
- Z tekvice odrežeme vrch. Vnútro vyberieme. Maslo roztopíme s cesnakom a vytrieme vnútro tekvice.
- Syry nastrúhame aj brokolicu do misy. Solíme opatrne syry sú slané. Pridáme vajcia a vymiešame. Tak aby to bolo lepivé.
- Naplníme tekvicu po vrch a zavrieme vrchnákom z nej. Dáme do rúry na pekáč. Pod tekvicu položíme alobal. Pečieme na 200°C tak 40 minút. To si prispôsobíme vlastnej rúre. Zo zvyšnej plnky čo mi ostala som na zvyšnom masle spravil nátierku, s pridaním ešte jedného vajcia. Ta bola tiež dobrá.
- Po 40 minútach som to ešte nechal vychladnúť v rúre.
- Potom som to prerezal na štyri kusy a jedli sme to s rožkom a paradajkami s paprikou. Takže želám aj Vám dobrú chuť. Je to veľmi dobré a diétne .
- Pri čistení záhradky vykukli na mňa takéto rúže. Je naozaj jeseň a nie jar?
- Tak isto aj rozmaríny kvitnú. Zo stromov padá lístie a kríky kvitnú.