Hokkaido polievočka

katulik1986 - fotkakatulik1986, 20. novembra 2011

Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari korenie, čo dodá polievke vynikajúcu chuť ‘Hokkaido’ je nielen Zobraziť celý popisTento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari korenie, čo dodá polievke vynikajúcu chuť ‘Hokkaido’ je nielen chutná, ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A. O vysokom obsahu karoténu svedčí žiarivá farba celého plodu. Dužina obsahuje veľmi veľa draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení kardiovaskulárnych ochorení

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1-2 kl
1 ks malá
2-3 ks




Postup

  1. 1

    na oleji (ja som robila na normálnom oleji, nie olivovom, ten mi v tejto polievočke vôbec nechutí) som upražila cibuľku a pridala som na kocky nakrájané hokkaido aj so šupkou a na tenké slíže pokrájané dve mrkvy. Pridať vodu, aby bolo všetko ponorené

  2. 2

    Keď je hokkaido a mrkva mäkká, použijeme ponorný mixér a všetko krásne zmixujeme na kašu. Pridáme kari korenie - cca 1 až 1 a 1/2 kávovej lyžičky kari korenia, 1/2 až 1 kávovej lyžičky muškátového orieška, soľ a cukor podľa chuti.

  3. 3

    Necháme prevrieť a podávame s 1 PL tekvicového oleja. Dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

mijaita
Polevku delam, ale pridavam jeste kousek celeru, aby nebyla jenom sladka, ale trochu pikantnejsi. A ne na oleji, ale na kouku masla! Kari je vyborne, ano, zkus sehnat roasted curry, to je pak uplne o necem jinem, to je zraso!!
tinca
krásna polievočka, myslím že na pikantnosti svoju úlohu plní kari korenie:)
kuchticka
Dobry recept, len si myslim, ze kari korenie by chut polievky zvyraznilo keby sa trosku posmazilo s cibulkou (staci 1 minuta.
tatranka
Vieš,mne sa páči aj obrázok na polievočke.Neviem,či to bol zámer,alebo len náhoda.No ja tam vidím nejaký obličaj.
katulik1986
@tatranka...bola to čistá náhoda :-) chcela som urobiť len niečo také miš-maš a keď som si foto z digitálneho fotoaparátu prezerala na počítači, až vtedy som tam uvidela tú tvár :-)
lyali
Takéto polievočky môžem. A aj ja som si všimla tvár v Tvojom tanieri. Hotové umelecné dielko, ktoré zrodila náhoda :-) Tak na tie podarené náhody :-) KK :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia