Foto: katulik1986
Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari korenie, čo dodá polievke vynikajúcu chuť ‘Hokkaido’ je nielen Zobraziť celý popisTento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari korenie, čo dodá polievke vynikajúcu chuť ‘Hokkaido’ je nielen chutná, ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A. O vysokom obsahu karoténu svedčí žiarivá farba celého plodu. Dužina obsahuje veľmi veľa draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení kardiovaskulárnych ochorení
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
na oleji (ja som robila na normálnom oleji, nie olivovom, ten mi v tejto polievočke vôbec nechutí) som upražila cibuľku a pridala som na kocky nakrájané hokkaido aj so šupkou a na tenké slíže pokrájané dve mrkvy. Pridať vodu, aby bolo všetko ponorené
- 2
Keď je hokkaido a mrkva mäkká, použijeme ponorný mixér a všetko krásne zmixujeme na kašu. Pridáme kari korenie - cca 1 až 1 a 1/2 kávovej lyžičky kari korenia, 1/2 až 1 kávovej lyžičky muškátového orieška, soľ a cukor podľa chuti.
- 3
Necháme prevrieť a podávame s 1 PL tekvicového oleja. Dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu