Hokkaido krémová polievka

levanderka - bez fotkylevanderka, 29. októbra 2011

Robila som už rôzne recepty na hokkaido, ale tento mi najviac chutil a plný hrniec zmizol za pár sekund :) Fotka je z internetu Zobraziť celý popisRobila som už rôzne recepty na hokkaido, ale tento mi najviac chutil a plný hrniec zmizol za pár sekund :) Fotka je z internetu ale vyzerá úplne rovnako

10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g
200 g
 menšia
2 lyžice
150 ml
2 l prevarená
250 ml




Postup

  1. 1

    Hokkaido si umyjeme, nešúpeme. Rozpolíme, dužinu vydlabeme a nakrájame si tekvičku na kocky asi 2x2 cm.

  2. 2

    Pripravíme si zmes olivového oleja asi (100 ml), balzamikového octu a soli. Hokkaido dáme na pekáč, kde je papier na pečenie a touto zmesou polejeme hokkaido. Dáme do rúry na 15 minút pri teplote 180-200 °C

  3. 3

    Zemiaky očistíme, nakrájame na kocky. Na zvyšnom olivovom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pridáme zemiaky, zalejeme troškou vody a necháme ich dusiť asi 10 minút.

  4. 4

    Potom pridáme upečenú hokaido, zalejeme horúcou vodou, pridáme čierne mleté korenie, muškátový oriešok, soľ a varíme kým nebudú zemiaky mäkké.

  5. 5

    Ak sú už zemiaky mäkké polievku rozmixujeme ponorným mixérom, a pridáme smotanu na varenie. Počkáme kým polievočka nezovrie a odstavíme.

  6. 6

    Polievka sa môže podávať teplá ale aj studená. Navrch je dobré dať si tekvicový olej a lyžičku kyslej smotany. Dobrú chuť

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia