Hokkaido polievočka

Autor receptu: katulik1986

Tento recept som dostala od svojej kolegyne. Je originálny v tom, ze sa pridáva kari korenie, čo dodá polievke vynikajúcu chuť ‘Hokkaido’ je nielen chutná, ale aj zdravá. Podľa orientálnej medicíny je liečivá hlavne pre oblasť sleziny, slinivky brušnej a žalúdka. Je bohatá na karotén, z ktorého si telo vytvára vitamín A. O vysokom obsahu karoténu svedčí žiarivá farba celého plodu. Dužina obsahuje veľmi veľa draslíka a málo sodíka, čo má priaznivý účinok pri liečení kardiovaskulárnych ochorení

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. na oleji (ja som robila na normálnom oleji, nie olivovom, ten mi v tejto polievočke vôbec nechutí) som upražila cibuľku a pridala som na kocky nakrájané hokkaido aj so šupkou a na tenké slíže pokrájané dve mrkvy. Pridať vodu, aby bolo všetko ponorené
  2. Keď je hokkaido a mrkva mäkká, použijeme ponorný mixér a všetko krásne zmixujeme na kašu. Pridáme kari korenie - cca 1 až 1 a 1/2 kávovej lyžičky kari korenia, 1/2 až 1 kávovej lyžičky muškátového orieška, soľ a cukor podľa chuti.
  3. Necháme prevrieť a podávame s 1 PL tekvicového oleja. Dobrú chuť :-)