České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom fotorecept

pusta - fotkapusta, 3. júna 2013
České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept)
Foto: pusta

S týmito roládkami som sa stretla pred rokmi v českej kuchyni, recept som upravila podľa seba. Jablko a bravčové mäso tvoria spolu známu Zobraziť celý popisS týmito roládkami som sa stretla pred rokmi v českej kuchyni, recept som upravila podľa seba. Jablko a bravčové mäso tvoria spolu známu a výbornú kombináciu, ktorú som doplnila o chren a jogurt zas fantasticky zjemní mäso. Použila som vlastnoručne pripravený jablkový chren. Výsledok bol prekvapujúco dobrý, preto pridávam recept na celkom obyčajné, ale veľmi chutné jedlo. Odporúčam vyskúšať túto kombináciu na bôčik, ale trebárs aj na krkovičku.

2 - 3
porcie
12 hodín minút
príprava
60 minút
na 170 °C

Suroviny

500 g
podľa chuti
200 ml
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Bôčik som umyla, osušila kuchynskou papierovou utierkou.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po dlhšej stranesom ho krájala na rezne o hrúbke asi 1 cm.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyšlo mi 6 asi rovnakých rezňov, ktoré som vôbec nenaklepávala, v tomto recepte sa to nežiada.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Bôčikové rezne som riadne osolila z oboch strán a prikryté potravinárskou fóliou som odložila odpočívať na 12 hodín do chladničky - najlepšie na noc. Na druhý deň som ich 3 hodiny pred dalšou úpravou vybrala z chladničky, aby sa voľne zohriali pri izbovej teplote.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do misky som dala 3 PL jablkového chrenu, každý si dá podľa toho, akú ostrosť chrenu chce mať a znesie sám, jablkový chren je dosť ostrý.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridala som hustý biely grécky jogurt...

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...spolu dobre premiešala.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Bôčikový rezeň som natrela touto zmesou a...

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    zavinula do roládky, ktorú som postavila na stojato do pekáčika. Netreba upevňovať špáratkom, dobre drží tvar.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Všetky roládky som uložila tesne k sebe do pekáčika a ešte na vrch som dala trocha jogurtovej zmesi s jablkovým chrenom.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Obložila som dookola zemiakmi, ktoré sa v pustenej masti upečú naraz s bôčikom a výborne ochutia, dosolila som ich len mierne až hotové. Do pekáčika som dala troška vody a 1 PL oleja, preliatu cez zemnaky, ale nie je to vôbec potrebné, preto to v surovinách ani neuvádzam.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Piekla som v trúbe vyhriatej na 170 stupňov C 1 hodinu, kým vrch nebol pekne do hneda a chrumkavý, zemiaky dostali tiež krásnu zlatohnedú kôrku na vrchu, zvnútra boli šťavnaté a mäkkučké.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Podávala som horúce s kyslou uhorkou a zvyškom zmesi z jablkového chrenu a jogurtu, už len dobré pivečko k tomu :P. Aj s minimálnym množstvom pomerne lacných surovín sa dá vyčarovať chutné, výdatné a vynikajúce "chlapské " jedlo. Môžete podávať bez zemiakov, len s krajcom čerstvo upečeného dobrého domáceho chleba, s ktorým sa dobre vytiera vynikajúca šťavička alebo za studena natiera na chlieb.

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    A tu je fotka môjho domáceho sterilizovaného jablkového chrenu, nič vám v tomto prípade nebráni vyrobiť si čerstvý chren s jablkom v množstve len na toto jedlo :-)

    České bôčikové roládky s jogurtom a jablkovým chrenom (fotorecept) - obrázok 14

Diskusia k receptu

izabella929
fúúúúha...tak toto je ale bašta pre poriadneho chlapa.-)))zbaští takú porciu, môže zobrať kosu a na lúku kosiť trávu pre zvieratká...)))) krásne si sa pohrala s mäskom a výsledok parádne rolky...krásne a chutne vyzerajúce jedlo.-)))
pusta
@izabellka929 , sú vynikajúce, ani sa s tým práveže netreba veľmi pohrať, príprava je veľmi jednoducá, a ten výsledok je jednoducho famózny.
ved ty jablkový chren máš, tak vyskúšaj a môžeš ísť kosiť :D
neber to vážne, len som žartovala :-) teraz sa hrám s rýchlo-kvasenou kapustou :-) čoskoro bude hotová, potom časť zmrazím a časť do chladičky.
dakujem za pekné hodnotenie.
izabella929
@ pusta...moja milá, ja kosím každý týždeň, takže mne to nerobí problém sa k tomu postaviť...ja kapustu mám v sude, nemusím si ju kvasiť.. ja bôčik nekupujem...dostávam od farmára bôčik v inej podobe, ako sa predáva v obchode, takže ho neviem srolovať, iba ak by som ho vykostila...vidím tvoje jedlo, že je skutočne famózne...)
pusta
@izabelka , sú možnosti a možnosti :-) nemám záhradu, ani dom, ani hospodárstvo ako ty, teda si kupujem, musím si v ba poradiť ako viem :-)
nezávidím ti to, naopak zo srdca prajem, napokon napracuješ sa ako málokto z nás...
obdivujem ťa :-)
anina6
páči sa mi tento recept, vyskúšala by som s krkovičkou, mojím chlapcom by som sa veru zavďačila. ukladám si do svojej kk.
salinka
Niečo podobné tu mám aj ja a @pusta , musím pochváliť, je to naozaj dobrotka:-)
pusta
@salinka , videla som tvoj vynikajúci receptík, už predtým než som vložila tento svoj, hľadala som recepty podobné a našla som aj iné ešte.
lenže ani v jednom z nich nebolo jablko, tak som sa rozhodla tento recept pridať.
a to jablko ho ešte viac vylepšilo, fantasticky ladí s bravčovým mäskom, v tomto prípade s bôčikom, ako aj s chrenom a jogurtom.
ak budeš robiť znovu, skús do chrenu pridať aj jablko, dáva tomuto jedlu nový veľmi príjemný chuťový rozmer. mne sa veľmi osvedčila kombinácia jablko+chren+jogurt+bôčik :-) výborne spolu ladia.
dakujem ti za pochvalu.
salinka
Určite to vyskúšam, to jablko asi zjemní chuť chrenu. Chcem sa opýtať: treba chren s jablkom nechať odstáť, alebo sa môže hneď používať? Jedla som ho len raz, ale veľmi mi to chutilo:-)
pusta
@salinka , netreba ho nechať odstáť. kľudne môžeš použiť hned čerstvo spravený.
ja som si ho robila do zásoby, použijem ho na iné jedlá a tiež ako prílohu, tak som ho pre svoju potrebu aj sterilizovala. nie je to nevyhnutné.
pusta
@manya , naozaj to stojí za vyskúšanie. je to síce kalorická a cholesterolová bomba, ale neskutočne dobrá.:-) :P
stojí za hriech :D
mariamka
aj mne sa velmi pacia, viem kupit pekny bocik priamo od mesiara, a kym nemam vas jablkovy chren, skusim zatial s kupovanym :)) a paci sa mi aj ten dressing :) moji sa zas nadlabu ... :D
manya
môjmu mužovi bomby nevadia, hlavne, že sú chutnučké, a ešte k tomu bôčikové.
pusta
@mariamka , ak smiem poradiť, tak nekupuj hotový chren. sprav si sama, netrvá to dlho, nie je to náročné, nemusíš sterilizovať. a je to hned iná kvalita. toto jedlo si to fakt zaslúži.
garantujem ti, že sa vaši nadlábnu a budeš čoskoro robiť znova, je to jednoducý a vdačný recept.
dakujem.
pusta
@manya , to ti teda verím, je to také chlapské jedlo :D, len mu potom aj dobre chladené pivko kt omu daj a spokojnosť úžasná :-) žiada si to piť, to celkom vážne vravím.
aj mne veľmi chutilo - myslím ten bôčik :-) je chutnučký, dobručkýýý...
mariamka
dakujem p. @pusta ved nejde o robotu, len kde ho zohnat, mamina uz nepestuje a v tescu som ho nevidela, resp. nehladala :)) mozno este na trhu, dakujem za radu..
mariamka
diky @irenka v Bille som vzdy rada nakupovala ci meso, ci zeleninu, len teraz ju mam "od ruky" vyzeniem mladeho, ale najprv mu ukazem tuto fotku :))
pusta
@irenaw , ten je madarský chren veľmi dobrý. nie vždy ho však dostať.
vereu ten pobeží, až sa bude špliechať :-))) stačí obrázok ukázať :D, @mariamka , jasne...ved teraz len rýchlo do Billy :-)))
pusta
dievčatá, inak dobre vedieť, že práve majú v Bille ten dobrý chren.
concord
@pusta
Ďakujem za ten recept na jablkový chren. Keďže ten recept na mäso je super, urobím si najprv jablkový chren. Bohužiaľ voľakedy chren na Záhorí rástol ako burina, bolo ho všade. Dnes už ho nemám ani v záhrade a ani u mojej "milovanej"svokry v záhrade, takže Kaufland to istí.
pusta
@concord , niet za čo dakovať. ak môžem, rada pomôžem aj inokedy. :-)
ved hej, tiež som kupovala chren v tescu.
s tou "milovanou svokrou" si ma neskutočne rozosmial :D nič v zlom:-)
chillinka12
@pusta mnam, prečo som na tejto stránke vždy ked som hladna ? :) už som si uložila recept na masko aj na chrem a ked si na zahrade vykopem tak sa do toho pustim :)
pusta
@chillinka12 , som rada, že sa ti recept páči. držím palce, aby sa vydaril.
dakujem za pochvalu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia