Hokejové bôčikové rolky

Autor receptu: amelie

Tento recept mi poslal bratanec Šaňo, vraj teraz niet času na vyváranie... Aj on ho dostal od niekoho z Česka, takže to vyzerá na putovný návod. Ak ste ho dostali aj vy, tento môj si nevšímajte:-))) Ako som kúpila, tak predávam, u nás po rolkách nezostalo ani stopy, tak možno bude chutiť aj vašim chlapom:-)))

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny. Ak nemáte čerstvý chren, môžete použiť sterilizovaný.
  2. Mäso nakrájame po dĺžke na pásy hrubé asi 1 cm. V mise zmiešame jogurt s chrenom, osolíme a dobre premiešame. Pásiky bôčika dobre obalíme v zmesi, skrútime do tvaru slimáka a poukladáme tesne vedľa seba do nevymasteného pekáčika.
  3. Ak zo zmesi niečo zostane, nalejeme ju na rolky. Pekáčik zakryjeme alobalom a pečieme 45 minút v rúre predhriatej na 180°C. Potom teplotu znížime na 140°C a pečieme ďalších 30-40 minút. Nakoniec alobal odstránime a pokračujeme ešte asi 20 minút, kým sa mäso na povrchu neopečie. Teplotu zvýšime podľa potreby. Podávame s chlebom, pečivom alebo so zemiakmi varenými v pare. Ak stihnete, pridajte na tanier aspoň kúsok šalátu alebo inej zeleniny:-)