Hokaido kaša

Autor receptu: vegecan

Trhy sú plné chutných tekvíc a tá moja najobľúbenejšia je práve tekvica hokaido:) Jej výhodou je aj to, že sa nemusí šúpať, hodí sa do sychravých dní, krásne vonia a navyše výborne chutí.

Postup

  1. Šupka tejto tekvice počas akéhokoľvek tepelného spracovania príjemne zmäkne a obsahuje množstvo cenných vitamínov. Stačí nám teda kúpenú tekvicu dobre umyť, rozpoliť, vydlabať jadierka a nakrájať na malé kocky.
  2. Nakrájanú tekvicu vložíme do hrnca, podlejeme vodou a ochutíme mletou rascou. Varíme prikryté pomalým varom zhruba 15 minút, a tak, aby sa nám všetka voda nevydusila.
  3. Vidličkou skúsime tvrdosť tekvice a keď je vyhovujúca, odstavíme z plameňa. Potom tekvicu rozmixujeme alebo poriadne popučíme na jemný krém.
  4. Podávame teplé. Ja ju mám najradšej dochutenú karí korením a posypanú nasucho opraženými tekvicovými semiačkami. Výborná je ale aj s roztlačeným cesnakom či len tak ozdobená kolieskami jarnej cibuľky.