Hliva à la segedín

danda3 - fotkadanda3, 6. februára 2014
Hliva à la segedín
Foto: danda3

Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso.

10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 300 g
1 ks
cca 1,5 kg
cca 300 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme na väčšie kúsky pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku, premiešame a podlejeme vriacou vodu, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, premiešame, ak je zmes hustá, ešte pridáme vodu a necháme dusiť cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku a vlejeme do gulášu, povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom.

Diskusia k receptu

danda3
Izka, ďakujem, v poslednom čase ju varím veľmi často, ako držkovú, alebo rizoto a keďže syn neje mäso, ale chcel niečo s knedľou, vyskúšala som to takto a s domácou kapustou nemá chybu.♥
marianne
ahaho ,ze hlivovy...to pre mna,vzdy maso vysprtam muzovy do taniera..vdaka
tatranka
Mám ďalší chutný recept z hlivy.Tvoj guláš.Ešte som segedínsky z hlivy nerobila.No hliva mi v niektorých receptoch nahradzuje mäso,takže to nebude iné ani v tvojom recepte.Recept si ukladám.
jujoska
pekny recept aj pre tych, ktori jedia maso. Ja by som podliala dobrym masovym vyvarom, nech to "smrdi" trochu po mase :-D Dobry recept @danda3 , zide sa
mijaita
Chodim se na ten recept koukat, myslim, ze uz jsem do nej dozrala take. Ale na obrazku se mi zda, ze tam neni paprika!? Ja mam segedin vzdy krasne cerveny a kdyz je hotovy, na par vteřin dam lžičku plnou papriky do rozpaleneho sadla (oleje) aby zavoněla a pak navrch naleju. Uz nemicham.
eviana
@Darin ôčka, veľmi zaujímavý szegedín si spravila, hlivu máme veľmi radi, muselo to byť fajné a ešte aj aké zdravé :)
danda3
♥Ďakujem vám za krásne komentáre, som rada, že vás recept zaujal, ak vyskúšate, určite neoľutujete, mne chutil tuším viac ako s mäsom.♥
@tatranka Ďakujem, tiež robievam z nej väčšinou polievku na spôsob držkovej alebo rizoto, toto je ale tiež príjemná zmena.♥
@jujoska Kľudne použi aj vývar, ja so varila pre vegetriána, preto tá voda.
@mijaita Vieš, ja mám zakaždým segedín inej farby, raz viac papriky raz menej, ale väčšinou sa mi zdá, že jej je dosť a keď pridám smotanu, akosi zbledne :D:D:D, ale vyskúšam aj Tvoj zlepšovák, ešte nám ostalo na zajtra. ☺
caterina
Darina, som rada, ze ti segedinsky gulas z hlivy chutil ;)
martamm
danda3, tento recept určite stojí za vyskúšanie, už teraz som zvedavá na chuť tohoto segedínu :)
mijaita
@danda3 uvařeno, pochutnáno, ale bez vepřového to prostě není ono . Dělám kapustnici s houbama, proto jsem tušila jak to bude chutnat, ale i v té je maso. Tohle mi přišlo takové moc dietní :-) Ale zelí mám ráda v každé podobě, hlívu také, tak jsem si přece jenom pochutnala. Opakovat jako takové nebudu, ale přidám přístě klobásu :-)


elixir
To je dokonalé, krása, určite skúsim tento recept
havino
mne sa pozdáva, viem, že šťava z masa bude chýbať, ako sme zvyknutí, no ale ked je kyslá kapusta dobrá, mám svoju v súde, smotana, dochutím, čo by nie, ja iste skúsim, ked len sama pre seba
elixir
Dnes prišiel tento "segedín" na radu, k nemu domáce "mini-knedle"... veľmi dobrý recept, ako som aj čakala, ešte zopakujem. :) Pridávam aj fotku rýchlovku. Ďakujem za návod na chutný obed. :)



daguska
Minule som jedla u kamosky "segedin"so sampinonmi.Bol vynikajuci.Urcite je aj ten tvoj.
danda3
Ďakujem vám veľmi pekne za milé komentáre, som rada, že sa vám recept páči. @mijaita , @elixir - som veľmi rada, že ste si ho uvarili, @mijaita , môžeš pridať aj slaninku, určite to bude zase iné jedlo.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia