Foto: danda3
Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso.
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji speníme cibuľu, potom pridáme na väčšie kúsky pokrájanú hlivu a dobre orestujeme, pridáme soľ, rascu a papriku, premiešame a podlejeme vriacou vodu, pridáme nakrájanú kyslú kapustu, premiešame, ak je zmes hustá, ešte pridáme vodu a necháme dusiť cca 15 minút. V smotane rozmiešame múku a vlejeme do gulášu, povaríme. Podávame s knedľou alebo chlebíkom.
@tatranka Ďakujem, tiež robievam z nej väčšinou polievku na spôsob držkovej alebo rizoto, toto je ale tiež príjemná zmena.♥
@jujoska Kľudne použi aj vývar, ja so varila pre vegetriána, preto tá voda.
@mijaita Vieš, ja mám zakaždým segedín inej farby, raz viac papriky raz menej, ale väčšinou sa mi zdá, že jej je dosť a keď pridám smotanu, akosi zbledne :D:D:D, ale vyskúšam aj Tvoj zlepšovák, ešte nám ostalo na zajtra. ☺