Himaláje (fotorecept)

Autor receptu: diabambulka

Jednoduchý a prudko jedlý koláčik...

45-50 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. HRNČEK = 300 ml. Tmavé cesto : Všetky ingrediencie na tmavé cesto zmiešame spolu v miske.
  2. Vytvorí sa nám hustejšie tmavé cesto.
  3. Biele cesto : Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vznikne nám cesto redšej konzistencie.
  4. Na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie nalejeme 2/3 tmavého cesta.
  5. Nalejeme celé biele cesto.
  6. Opäť nalejeme tmavé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C 45-50 ( záleží od veľkosti hrnčeka a plechu na ktorom koláč pečieme ). Či je koláčik upečený vyskúšame špajdľou.
  7. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom. Kto má radšej sladšie koláčiky, tak si pridajte cukor do tmavého aj bieleho cesta, pretože ja som si ako vždy cukor zredukovala na polovicu oproti pôvodnému receptu :-))) Dobrú chuť...