Himaláje (fotorecept)
Autor receptu: diabambulka
Jednoduchý a prudko jedlý koláčik...
Postup
- HRNČEK = 300 ml. Tmavé cesto :
Všetky ingrediencie na tmavé cesto zmiešame spolu v miske.
- Vytvorí sa nám hustejšie tmavé cesto.
- Biele cesto :
Všetky ingrediencie spolu zmiešame. Vznikne nám cesto redšej konzistencie.
- Na vymastený a múkou vysypaný plech, alebo na papier na pečenie nalejeme 2/3 tmavého cesta.
- Nalejeme celé biele cesto.
- Opäť nalejeme tmavé cesto a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180 °C 45-50 ( záleží od veľkosti hrnčeka a plechu na ktorom koláč pečieme ). Či je koláčik upečený vyskúšame špajdľou.
- Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Kto má radšej sladšie koláčiky, tak si pridajte cukor do tmavého aj bieleho cesta, pretože ja som si ako vždy cukor zredukovala na polovicu oproti pôvodnému receptu :-)))
Dobrú chuť...