Smotanový koláč s tvarohomfotorecept

marianne - fotkamarianne, 22. júla 2011
Smotanový koláč s tvarohom(fotorecept)
Foto: marianne

Recept mam z kucharskej knihy Recepty zo zivota,urcite su tu podobne, alebo aj tento isty,ale piekla som ho,tak ho tu dam,na osviezenie pamati a Zobraziť celý popisRecept mam z kucharskej knihy Recepty zo zivota,urcite su tu podobne, alebo aj tento isty,ale piekla som ho,tak ho tu dam,na osviezenie pamati a moj tvaroholik mal radost .....

24
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

3 ks
200 g
300 g
500 ml
1 rovna KL
2 KL
100 ml
Plnka:
250 g
50 g alebo Rama
1 ks
4 PL
1 kl




Postup

  1. 1

    Suroviny na cesto pomaly vymiesame na redsiu hmotu a rozdelime na polovice.Prvu vylejeme na vymasteny a mukou posypany plech.Tvaroh vymiesame s cukrom,zltkom,maslom a maizenou na vlacnu hmotu.Male kopky plnky kladieme lyzickou na cesto.

    Smotanový koláč s tvarohom(fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ....a na ne vylejeme druhu polovicu cesta.pecieme asi 45 minut.

    Smotanový koláč s tvarohom(fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... po upeceni,este mozme potriet dzemom,ak chceme:-)

Diskusia k receptu

pacik
Ešte som taký nepiekla, načase vyskúšať, tvaroh máme radi. Na fotke vyzerá neodolateľne, Po upečení si ho potrela džemíkom ?... :-)
marianne69
Dakujem obom:-),ano potrela som ho jahodovym dzemom,dostal taku lepsiu vonavu chut...
akeber
poznám...je výborný....dík za pripomenutie:)
vierik
Ozaj lákavý,robím podobný ale vyskúšam aj tento...:-)
helca103
suroviny už mám v chladničke , bude u nás zajtra snád ostane aj na nedelu
ancicka
Tvarohové -to je moje.Ja mám strašne veľa tvarohových rcp.Možno že si si aj všimla v mojích rcp.Určite aj tento je veľmi chutny.
ola111
Tiež robievam podobný,skúsim aj takýto,vyzerá výborne.
ola111
Tiež robievam podobný,určite vyskúšam aj tento tvoj výborný koláč.
xxlka
Vyzerá byť jednoduchý a mňam. Ja robievam podobný, farebný,papagajové rezy.Tento si musím vyskúšať!
3sandra3
takýto smotaný som zatiaľ nepiekla,,,takže ukladám do kk a vyskúšam...určite je taký vláčny
jamarlen
íííha, pekný, aj celkom zdravé suroviny, bez zbytočného tuku....zjedol sa iste tak rýchlo, že si nestihla odfotiť na reze:)), škóóóda!
škoda aj to, že nie je úplne bezlepkový, lebo tento víkend hostíme celiatikov...
zdezda
Mňaaaaam, krásny a dobrý koláčik:-), píšeš, že cesto vyleješ na vymastený a posypaný plech, ja vidím na obr. papier, čo je teda lepšie, papier či upravený plech? Rada by som ho zajtra upiekla a chcela by som, aby bol čo najvydarenejší :-)Dík za odpoveď.
marianne69
@zdezda v povodnom rcp bolo uvedene,ze vyliat na vymasteny a posypany plech,ale v poslednej dobe vsetky kolaciky peciem na peciacom papieri,ktory len potriem olejom a to preto,lebo sa mi lepsie potom manipuluje s kolacikom a co je hlavne nedoskriabem a nedorezem si plechy ,su non-stick (nelepive) a uz som si tak jeden poskriabala,tak hlavne preto,ale ak si zvyknuta vymazat a vysypat,tak kludne,kvalite to neublizi:-)...a popravde ja to vysypavanie namam rada:-)))))
yanah
je to naozaj výborný koláčik ... robila som ho už veľakrát a vždy sa mi vydaril ... ja ho robím na menší plech, aby som ho mala trošku vyšší ...
zdezda
Marianne69, dík, ani mne sa nepáči to vysypávanie a umývanie plechov, takže bude papier :-)
danculka
Pekný,super, ja tiež používam papier ,potom sa lepšie umýva plech..
helca103
dnes som ho piekla, podaril sa , tiež som ho dala na papier a vrch som potrela marhuľovým lekvárom. Nevedela som čo s bielkom ktoré ostane ked dám žltok do tvarohu... tak som ho šupla do cesta a je výborný.
helca103
bol taký dobrý , že manžel zjedol polovicu plechu na posedenie . Odporúčam každému tento zákusok sa stane našim oblúbeným.
helca103
nejak to tu blbo funguje najprv nič neodošle a potom aj bez toho aby som to odklepla :-(
pacik
V sobotu upečený, do tvarohu som zamiešala drobné jahôdky. Bola to mňamka, len sa neskutočne rýchlo zjedol :-)))
rikina
je naozaj neskutočne lahodný...nie je veľmi sladký a ja som ho potrela ríbezlovým džemom na osvieženie a bol vynikajúci...odporúčam
marianne69
...mi robite radost dievcata:-),dakujem vsetkym za komentare,potesili velmi..
narciska
Fajn koláčik a nieje ťažký vyskúšame urobíme a uložíme do kk.
maria263
Tak dnes som ho robila a pár kúskov som odniesla aj mojej babke do nemocnice. Mal tam veľký úspech, ponúkla aj svoje spolu ležiace susedky. Ozaj výborný. Odporúčam.
marianne69
...@maria263 tak to ma naozaj tesi a radujem sa,ze kolacik chutil...v podstate sa na nom neda nic pokazit,je stavnaty,nie presladeny a velmi chutny:-)
katkaszaboova
Koláčik sa mi zapáčil na prvý pohľad, až dnes som sa dostala k jeho príprave, pred chvíľou som plech šupla do rúry, tak uvidíme :-)
mariaklara
@marianka , v čase keď si sem dávala tento recept boli prázdniny a na varechu som nechodila tak často, lebo som mala deti na prázdninách. Toto musí byť nebíčko v papuľke. Recept si ukladám:-))
simoon
takéto recepty vidieť neskoro večer je veľký hriech, vyzerá úžasne:-)
drobeceva
tento mal u nás premiéru v nedeľu...výborný, častejšie bude u nás pečený.
salisi
Dobrý vláčny koláčik,brat veľmi chválil,mam ho v kk,ďakujem :)
cesminaz
Dakujem @Marianne za super kolacik :-) Potrebovala som minut tvaroh a tak som natrafila na tvoj kolac.Sice mi tvaroh klesol dost dole,ale nevadi,na chuti to nemenilo :-) A kedze mi mensi syn "pomahal" tak som do tvarohu zabudla dat maslo :-)) ale nic to nespravilo,aj tak to bolo vyborne! Vdaka pekne ;-P

marianne
To nevadi,ze trosku tvaroh padol @cezminka. Niekedy staci,ked je tvaroh hustejsi alebo tazsi a trosku padne,no na chuti to nic nemeni alebo sa stane,ze kvalita muky je ina a cesto je redsie a tiez moze trosku plnka padnut..mas ho krasny,vysoky..:-)
drajan
@marianne... chystám sa robiť koláčik, no nemôžem si pomôcť mne sa zdá, že jeden tvaroh- vanička je málo... nechce sa mi veriť, že aj na obrázku tie kôpky tvarohu vyšli z jedneho balenia...je to ozaj tak?ďakujem pekne za info
marianne
@drajan je to tak,nemam dovod pisat do receptu a zavadzat,ze som minula len jednu vanicku tvarohu,ale pouzila by som v skutocnosti viac,naco by to bolo dobre... Ako som ho odpisala z kucharskej knihy,tak som ho aj zrealizovala. Ake gramaze su v recepte,take som aj pouzila, piekli ho dievcata,dali aj spatnu vazbu,podaril sa im,tak drzim palce,aby sa aj tebe. Ale dala som mensi plech,to je pravda.
marianne
Pre pokoj duse som to odkontrolovala este s kucharskou knihou,je to tak..je to 250g tvarohu,pozor na vanicky s tvarohom,mozu mat roznu gramaz,treba skontrolovat ci ma skutocne 250g
marianne
@mariamka ja uz len tak poriedko na vareche, ale ked email pride,patri sa odpovedat:-)
inak pohoda,sice frmol,ale mam to pod kontrolou...:-D
drajan
@marianne , mrzí ma Tvoj "nahnevaný" komentár, však som sa len slušne spýtala.. občas sa stane, že je v recepte chyba.. na to je predsa diskusia, aby sme si navzájom radili, atd. dakujem.Rozhodne by som robila na menší plech, na veľký by jedna vanička tvarohu bola rozhodne málo, ak má byť kolačik ozaj tvarohový. DAKUJEM za odpoved, koláčik urobím. recept sa mi páči.
marianne
@drajan prepac ak to znelo nahnevane,hlavu mam namocenu v knihach,som este duchom nepritomna,ved som napisala,ze Ti drzim palce...daj vediet ako dopadol. Pekny vecer aj Tebe.
marianne
a co nas vlastne caka?ja zijem teraz len vo svojom svete s rozkami a 6 kavami denne bez socialneho zivota s najlepsim priatelom cloveka..:-)) hadam nie nejake majstrovstva sveta,chces az nas obvinia zase so spamovania s 500 komentarmi:-D
mariamka
dame tisic, co sme becka? :) ked spominas najlepsi priatel,, okrem knihy,, asi postel :) nech dobre dopadne, co ma




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia