Harlekýn

Autor receptu: lulyna

Toto je recept na tortičku - kakaovú so šľahačkou, ja ju mám od mojej maminy pod týmto názvom. Aj keď originál Harlekýn je iný. Aj tak je výborná a rýchle sa spraví. Keď budem robiť pridám aj foto.

8- 12
porcií
75 minút
príprava
25-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Toto množstvo surovín je na korpus s priemerom formy 23 cm. Keď chcem väčšiu pridám o 1/3 viac zo všetkého. Vymiešame si práš. cukor so žĺtkami, pridáme vodu, múku s PDP a kakaom. Nakoniec zľahka vymiešaný sneh. A dáme piecť.
  2. Plnka: maslo dáme na sporák rozpustiť, pridáme múku a dobre rozmiešame. Potom pridáme mlieko, v ktorom sme rozhabarkovali vajce a miešame na miernom ohni na hustú kašičku. Odstavíme a ešte pár krát premiešame, aby sa nevytvorila kôra. Necháme vychladnúť. Medzi tým vymiešame maslo s práškovým cukrom a kakaom, vmiešame vychladnutú kašičku. Vymiešame hladký krém. Ja zvyknem práškový cukor pridať už počas varenia kašičky, aby sa rozpustil, ale vtedy treba pridať aspoň o 1/2 PL múky viac, ináč bude kašička redšia.
  3. Na vychladnutý korpus natrieme krém, dáme trochu do chladničky stuhnúť. Pred podávaním si vyšľaháme šľahačku (ja dávam v prášku, tá sa nespustí), natrieme na krém a posypeme strúhanou čokoládou, hoblinkami, čo máme. Rozkrájame na trojuholíčky.