Halva

Autor receptu: bugo

vynikajúca sladká dobrotka.....

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. V hrnci zmiešajte mlieko s cukrom a muškátovým orieškom (pre deti ním radšej šetriť) a povarte asi 1 minútu.
  2. Pridajte hrozienka a trocha povarte. Orechy opražte na sucho tak, aby zostali svetlé, nasekajte ich na hrubo a dajte bokom.
  3. V inom hrnci rozpustite maslo. Pridajte krupicu a za stáleho miešania ju smažte asi 10 až 15 minút, dokiaľ krupica nie je zlatohnedá a dokiaľ sa maslo nezačne oddelovať od zrniek.
  4. Znížte teplotu a pomaly prilievajte do krupice sladené mlieko za stáleho miešania. Pomiešajte a pridajte opražené orechy. Varte dokiaľ sa všetka tekutina nevsiakne. Podávajte teplé. Dobrú chuť.