Halva
Autor receptu: bugo
vynikajúca sladká dobrotka.....
30 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- V hrnci zmiešajte mlieko s cukrom a muškátovým orieškom (pre deti ním radšej šetriť) a povarte asi 1 minútu.
- Pridajte hrozienka a trocha povarte. Orechy opražte na sucho tak, aby zostali svetlé, nasekajte ich na hrubo a dajte bokom.
- V inom hrnci rozpustite maslo. Pridajte krupicu a za stáleho miešania ju smažte asi 10 až 15 minút, dokiaľ krupica nie je zlatohnedá a dokiaľ sa maslo nezačne oddelovať od zrniek.
- Znížte teplotu a pomaly prilievajte do krupice sladené mlieko za stáleho miešania. Pomiešajte a pridajte opražené orechy. Varte dokiaľ sa všetka tekutina nevsiakne.
Podávajte teplé. Dobrú chuť.