Foto: rennatte
Fotku týchto pavúkov som videla na internete a hneď som ich chcela vyskúšať, lenže recept bol v angličtine, ale aj po preložení som musela Zobraziť celý popisFotku týchto pavúkov som videla na internete a hneď som ich chcela vyskúšať, lenže recept bol v angličtine, ale aj po preložení som musela pátrať ďalej, lebo suroviny v recepte sa mi nepáčili a hlavičky boli kupované pralinky. Začalo pátranie aké cesto a aké pralinky budú vhodné. Telá pavúkov som robila z cesta podobné crinkles od Ywett a hlavičky z nepečených karamelových guličiek.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Biele cesto: | |
80 g |
|
100 g |
|
2 ks |
|
200 g |
|
1/2 balíka |
|
50 g |
|
Guľky: | |
200 g |
|
1 plechovka |
|
100 g |
|
Ozdoba: | |
50 g |
|
|
|
|
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme vajíčka a múku s práškom do pečiva
-
2
vznikne nám tuhšie cesto, do ktorého ešte zapracujeme kokos, ktorý prisýpame postupne kým máme tuhé tvarovateľné cesto, prikryjeme a odložíme na pol hodiny do chladničky, kde nám ešte stuhne a bude lepšie tvarovateľné
-
3
po pol hodine cesto vyberieme a tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v práškovom cukre a poukladáme na plech s papierom na pečenie
-
4
do každej guľky spravíme prstom jamku a dáme piecť pri teplote 180°C 15 minút
-
5
Kým sa pečú telá pavúkov, pripravíme si guľky na hlavičky. Sušienky aj orechy pomelieme alebo postrúhame na jemno, karamelové salko vyklopíme do misy a postupne prisýpame orechy a sušienky
-
6
až kým dosiahneme tuhú tvarovateľnú hmotu
-
7
z karamelovej hmoty tvarujeme guľky takej veľkosti, aby sadli do jamky tela pavúka. Z marcipánu vytvarujeme oči a prilepíme na hlavičky pavúkov.
-
8
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pavúkom spravíme nožičky a dokončíme oči bodkou z čokolády. Vyšlo mi 42 pavúkov
@ela77 ,telo pavuka ziska chrumkavu glazuru a hlavicku netreba prilepovat, spoji sa to aj bez cokolady
search.seznam.cz/?q=cukr%C3%A1%C5%99sk%C3%A1+zdobi%C4%8D...