Hallowen pavúky (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Fotku týchto pavúkov som videla na internete a hneď som ich chcela vyskúšať, lenže recept bol v angličtine, ale aj po preložení som musela pátrať ďalej, lebo suroviny v recepte sa mi nepáčili a hlavičky boli kupované pralinky. Začalo pátranie aké cesto a aké pralinky budú vhodné. Telá pavúkov som robila z cesta podobné crinkles od Ywett a hlavičky z nepečených karamelových guličiek.

42
porcií
60 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zmäknuté maslo vymiešame s cukrom, postupne pridáme vajíčka a múku s práškom do pečiva
  2. vznikne nám tuhšie cesto, do ktorého ešte zapracujeme kokos, ktorý prisýpame postupne kým máme tuhé tvarovateľné cesto, prikryjeme a odložíme na pol hodiny do chladničky, kde nám ešte stuhne a bude lepšie tvarovateľné
  3. po pol hodine cesto vyberieme a tvarujeme menšie guľky, ktoré obalíme v práškovom cukre a poukladáme na plech s papierom na pečenie
  4. do každej guľky spravíme prstom jamku a dáme piecť pri teplote 180°C 15 minút
  5. Kým sa pečú telá pavúkov, pripravíme si guľky na hlavičky. Sušienky aj orechy pomelieme alebo postrúhame na jemno, karamelové salko vyklopíme do misy a postupne prisýpame orechy a sušienky
  6. až kým dosiahneme tuhú tvarovateľnú hmotu
  7. z karamelovej hmoty tvarujeme guľky takej veľkosti, aby sadli do jamky tela pavúka. Z marcipánu vytvarujeme oči a prilepíme na hlavičky pavúkov.
  8. Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli, pavúkom spravíme nožičky a dokončíme oči bodkou z čokolády. Vyšlo mi 42 pavúkov