Hachis parmentier
Autor receptu: veronikak
Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)
6 porcií |
30 minút príprava |
20 minút na 200 °C |
Postup
- Dáme uvariť zemiaky, ktoré potom zmiešame s troškou masla a mlieka a spravíme pyré.
Zatiaľ si na veľkej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačíme cesnak, postupne pridáme mrkvu nakrájanú na rezance, trošku slaninky a napokon mleté hovädzie mäsko. Osolíme, okoreníme a necháme podusiť. Namočíme si rožok v mlieku. Keď mäso odstavíme, zamiešame doň 3 vajíčka, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, nadrobený rožok a spravíme masu.
- Vytrieme plech maslom, na spodok dáme polovicu zemiakovej kaše a na ňu pripravené mäsko. Do zvyšku kaše zamiešame 1 kyslú smotanu, 2 vajíčka a mletý muškátový orech. Rozotrieme na mäso. Napokon nastrúhame na vrch ementál.
- Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200-250 stupňov.