Hachis parmentier

Autor receptu: veronikak

Francúzsky recept z mletého hovädzieho mäska, nie na špeciálne príležitosti, ale zato dobrotka! :)

6
porcií
30 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Dáme uvariť zemiaky, ktoré potom zmiešame s troškou masla a mlieka a spravíme pyré. Zatiaľ si na veľkej panvici osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľku, pretlačíme cesnak, postupne pridáme mrkvu nakrájanú na rezance, trošku slaninky a napokon mleté hovädzie mäsko. Osolíme, okoreníme a necháme podusiť. Namočíme si rožok v mlieku. Keď mäso odstavíme, zamiešame doň 3 vajíčka, nadrobno nakrájanú petržlenovú vňať, nadrobený rožok a spravíme masu.
  2. Vytrieme plech maslom, na spodok dáme polovicu zemiakovej kaše a na ňu pripravené mäsko. Do zvyšku kaše zamiešame 1 kyslú smotanu, 2 vajíčka a mletý muškátový orech. Rozotrieme na mäso. Napokon nastrúhame na vrch ementál.
  3. Pečieme asi 20 minút v rúre vyhriatej na 200-250 stupňov.