Gyros šalát

Autor receptu: jack

Tento šalátik som prvý krát ochutnala v práci,keď nám ho doniesla kolegynka ochutnať.Veľmi mi chutil,tak som sa rozhodla,že sa oň s vami podelím.Možno ho skúsite aj vy.Robí sa to do sklenenej misy,no ja som trošku dala do pohára na ukážku,totižto mám len tmavomodré sklo,to by nebolo vidno vrstvenie.Tak som urobila do plastovej.

25 minút
príprava
7-10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Prsia nakrájame na malé kocky.Dáme do misky,pridáme olej a korenie gyros.Premiešame a necháme postáť.Medzitým si nakrájame cibuľu na kocky aj uhorky.Potom mäsko dáme na panvicu a orestujeme 7 min.Odstavíme a necháme vychladnúť.Vymiešame si majonézu,kyslú smotanu a prelisovaný cesnak.Začíname vrstviť.
  2. Na dno misy dáme mäsko aj s výpekom,na to uložíme rovnomerne cibuľku,natrieme polovicu majonézovej masy,na to dáme pokrájané uhorky a zakryjeme kečupom.Na kečup rozložíme kukuricu.A kukuricu prikryjeme druhou polovicou majonézy.Na vrch nasekáme čínsku kapustu a ozdobíme paradajkou.Dáme šalátik vychladiť.