Gyros šalát
Autor receptu: jack
Tento šalátik som prvý krát
ochutnala v práci,keď nám ho
doniesla kolegynka
ochutnať.Veľmi mi chutil,tak som
sa rozhodla,že sa oň s vami
podelím.Možno ho skúsite aj
vy.Robí sa to do sklenenej
misy,no ja som trošku dala do
pohára na ukážku,totižto mám
len tmavomodré sklo,to by
nebolo vidno vrstvenie.Tak som
urobila do plastovej.
25 minút príprava |
7-10 minút tepelná úprava |
Postup
- Prsia nakrájame na malé kocky.Dáme do misky,pridáme olej a korenie gyros.Premiešame a necháme postáť.Medzitým si nakrájame cibuľu na kocky aj uhorky.Potom mäsko dáme na panvicu a orestujeme 7 min.Odstavíme a necháme vychladnúť.Vymiešame si majonézu,kyslú smotanu a prelisovaný cesnak.Začíname vrstviť.
- Na dno misy dáme mäsko aj s výpekom,na to uložíme rovnomerne cibuľku,natrieme polovicu majonézovej masy,na to dáme pokrájané uhorky a zakryjeme kečupom.Na kečup rozložíme kukuricu.A kukuricu prikryjeme druhou polovicou majonézy.Na vrch nasekáme čínsku kapustu a ozdobíme paradajkou.Dáme šalátik vychladiť.