"Gyros" šalát fotorecept

zuzikrish - bez fotkyzuzikrish, 26. marca 2013

Foto: zuzikrish

Tento recept dostala moja mamina od kolegyne. Je naozaj dobrý ;)

40 minút
príprava

Suroviny

1 kg
1 konzerva
1
2 ks
1 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia orestujeme s gyros korením a necháme vychladnúť. Na plech dáme alobal a už vychladnuté prsia naň rovnomerne uložíme.

  2. 2

    Pochúťkovú smotanu zmiešame s majonézou. Pridáme roztlačený cesnak. Celú zmes rozotrieme na kuracie prsia. Plech zakryjeme alobalom s necháme najlepšie cez noc v chladničke.

  3. 3

    Na druhý deň postupne vrstvíme kukuricu, na plátky nakrájané uhorky, pokrájanú cibuľu, nakoniec dáme čínsku kapustu a úplne navrch na štvrtinky pokrájané paradajky. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu

afataga
s gyrosom to ma spolocne tak akurat cibulu a paradajky
zuzikrish
Ja tu netvrdím, že je to gyros, ten šalát má iba také pomenovanie ;)
ppokia
Receptik vyzera dobre aj môj syn zbožňuje mäso s gyrosom. tak že receptik ukladam a vyskušam.Si šikulka. afataga ,prečo toľko kritiky? ak ti to nechuti tak nekritizuj.
afataga
@ppokia neviem ci mi to chuti, nejedla som to a predpokladam ze ani ty, ale ked sa nieco vola gyros, tak by som ocakavala, ze to bude gyros a len tak na margo, co je maso s gyrosom?
ppokia
no neviem či to sem patri ale afataga odpoviem ti že to je mäsko ktore posypem gyrosom najradšej máme kuracie spolu so zeleninovou prílohou . Nie každy je tu super kuchar. tu pišu recepty ty čo chcu podať ďalej svoju špecialitu a nie každemu to musí vyhovovať.
angast
afataga to už tu bolo. Keď dáš korenie gyros na hocičo, tak je to
gyros na večné veky a nikdy ináč. A keď to povedala mamina kolegyňa tak je to pravda. A môžeš otáčať celý plech
 sk.wikipedia.org/wiki/Gyros...
afataga
no to som sa zas dozvedela, gyros je predsa hotove jedlo, neda sa nim nic posypat
twiiity
Ja som to uz jedla, ale recept mam z inej stranky, je trolinku odlisny, ale je to neskutocne chutne. Gyros sa to podla mna vola podla korenia, ktore je tam pridane, ono ma nazov gyros, navyse dievca ma slovo GYROS v uvodzovkach, takze... Aj milion inych veci ma nazov, ktory sa presne nezhoduje s obsahom a nikto to neriesi, proste sa to tak vola, nejaky nazov to predsa mat musi... netreba z toho robit taku vedu. Nie v zlom, ale baba to s takymto nazvom zrejme aj dostala, aj ja to pod tymto nazvom poznam, svet sa z toho nezruti :)
denyany
zaujímavé... možno by som tú nakladanú uhorku vymenila za čerstvú - ale to je len môj typ, mám totiž radšej čerstvé uhorky. a niektorých kritikov a ich pochlebovačov si nevšímaj, skrátka si musia rýpnuť...
angast
zuzukriz
dennyany ma pravdu kritiku si nevšímaj a keď posypeš zavináča
korením gyros , tak to bude gyros a basta !!!
janka1011
výýýborný šalá, aj ja ho robievam, len ho takto nevrstvím, ale všetko zmiešam spolu. A tiež ho voláme gyros šalát, neviem, čo sa máme chytať za slovíčka, veď je jedno ako sa jedlo volá, hlavne že chutí, nie?
slejvulka
ludia typu afataga mi poriadne lezu na nervy - vsade boli, vsetko vedia. obdivujem a chvalim 14 rocne dievcata, ktorych bavi varit
používateľ nemá avatar
hag
hag
Toto je tiež dobrý nápad. Ja asi majonézu vynechám, ale ak je tam cesnak, bude to vynikoš. Taká fajn studená večera.
mirop
@afataga suhlas, preco nevyjadrit svoj nazor k nezmyslom a tiez som sa snazil uporne si predstavit ako ta pani sype synkovy kuracie maso gyrosom :)
adustek
neviem či vám robí dobre každého kritizovať...ved má 14 rokov! v dnešnej dobe je zázrak že ju to baví, kedže dnešné deti sedia iba za počítačmi!! len jej znechutíte varenie a pečenie....
@Zuzikrish mne sa recept páči...vyskúšam :)
monnikk
salat je vyborny...robila som minuly tyzden na oslavu manzelovej 40-tky a zozal velky uspech...skoro sa ani mi neuslo :D
tassiedevil
súhlasím.. je potrebné si oceniť snahu mladých....aj mne sa páči ....len tak dalej dievčinka...
tiginko
tak poďme teda od začiatku: 1.na vine sú výrobcovia korenín, že vyrobia zmesku, ktorú nazvú Gyros a potom ľudia, čo si ju niekam sypú, všetko volajú podľa toho korenia 2.aby to teda nebolo na chúďa 14 ročnú nádejnú kuchárku Zuzku, na vine je jej mama, ktorá dieťaťu takýto recept posunula a nepoučila ju, že to nie je Gyros, len sa to tak volá 3. na vine je kolegyňa, ktorá recept dodala, platí to čo v bode 2.
tiginko
šalát to môže byť dobrý, nech sa volá akokoľvek
nelusik
Zuzikrish, fandím ti, nedaj sa odradiť, všetkým navrhujem ignorovať takéto príspevky, vôbec nereagovať. Aj ja som si užila, keď som sa v diskusii opýtala na Grécky krabí šalát z Tesca, že "afataga". Škoda, že tu nie je funcia "skryť príspevky od..."
angast
Roastbeef 20 dg sekanej opečieme z oboch strán , cibulky osmažíme na panvici , pridáme rajč, pretlak, kvalitné záhoracké krabicové víno, worčester , zredukujeme a polejeme sekanú . Výborný anglický roastbeef je hotový. NEKRITIZOVAŤ!. Každý
si môže svoje jedlo nazvať ako chce. Keď sa to niekomu nepáči nech si pozrie nejaký iný recept.
radulienka
No a zase tie isté komentáre, že vás to baví @tiginko a @afataga , vám nemôže byť nič po vôli, už to tu bolo toľkokrát povedané, aby ste sa nevzrušovali nad vami nepochopiteľnými receptami a basta!!!!!
radulienka
Celý deň sedíte pri PC a sliedite, čo by ste kde komu mohli skritizovať, že Vám nie je hanba!
tiginko
už som to pochopila, to len baby sú v nemilosti...
jozefj
afataga choď sa už vyspať.Ráno začni znova.
cathyc
skvelý receptík a suprový názov, ktorý mi evokuje výbornú chuť. Tiež volám všetko gyros, kde použijem toto korenie a úprimne mám to v prdeli čo si kto o tom myslí. Ja ten recept síce prerobím na veganskú verziu, ale už sa neviem dočkať veľkonočného pondelka, kedy bude kráľovať môjmu stolu. Takže vďaka za inšpiráciu. Ukladám.
zuzikrish
Ako, môžete sa rovno hádať, prečo sa Krtkova torta volá krtkova, keď v nej nie je krtko. (nápad na ďalšiu "zmysluplnú" debatu ;)) Veď ak vám to tak vadí, tak si tento recept nevšímajte, ja som ho sem nedala preto, aby ste sa hádali kvôli somarinám, ale preto, aby ste vyskúšali tento v našej rodine obľúbený recept ;).
jody
Tak takto, mne sa salat velmi paci, pouzitymi surovinami, dokonca aj kukuricou a kecupom. Ale nepaci sa mi zmes korenia, lebo sa da pouzit jednotlivo, podla zlozenia na obale  www.vitana.sk/produkty/koreni/koreni-vitana/korenici-...
a hlavne budem vediet, co tam davam a tiez sa mi nepaci nazov. Ale salat ma inspiroval, ukladam.
domci4
Super recept :) musím niekedy skúsiť, môj braček miluje gyros :P aj robím také gyrosové maso na štave :) a nedaj sa odradiť kritizovaním :) si šikulka
simka40
Dnes som ento šalát urobila a je naozaj dobrý. Ďakujem zuzikrish za dobrý tip.
elysa
inšpirovala som sa Tvojím receptom,niečo podľa Teba- niečo podľa seba a chutilo...:)
akeber
Recept behá po FB, nespozorovala som ho na vareche :-( ....páči sa mi ukladám, ďakujem.
smejkad
asi to pomiesam a cast smotany nahradim jogurtom,ale uz sa nan tesim :-)
keby nebolo zamiesene na hamburgery, bol by uz tento vikend :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia