Guláš z hovädzieho mäsa fotorecept

babkamt - fotkababkamt, 27. februára 2013
Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept)
Foto: babkamt

Dnes som robila guláš z hovädzieho mäsa . No či je naozaj hovädzie alebo konské mäso ? Kto mi to zodpovedne povie ? Zobraziť celý popisDnes som robila guláš z hovädzieho mäsa . No či je naozaj hovädzie alebo konské mäso ? Kto mi to zodpovedne povie ? V predajni ho mali označené ako hovädzie.......

120 minút
tepelná úprava

Suroviny

800 g (alebo močing)
500 g
2 PL
1 PL
1 čl
1 ČL
2 PL
2 PL
podľa chuti
2 - 3 strúčiky




Postup

  1. 1

    Mäso som nakrájala na kocky.

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    . Nakrájala som cibuľu , očistila som 3 strúčiky cesnaku .

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Najprv som chcela pridať čerstvú papriku . No spomenula som si , že som v lete robila domácu paprikovú pastu . Tak šup do špajze po ňu .Hneď som si priniesla aj hustý domáci paradajkový pretlak. Ten som pridala namiesto rajčín. Tie rajčiny , čo sa dajú teraz kúpiť vôbec nechutia ako rajčiny .

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na oleji som podusila cibuľu do sklovita . Potom som ju podliala troškou vody , nechala som ju vydusiť . Opakovala som to ešte dva krát . Tým dosiahnem , že sa cibuľa dobre rozvarí .

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som aj paprikovú pastu ,kmín mletý a hustý domáci paradajkový pretlak .

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Keď sa všetka voda odparila , k cibuli som pridala mäso . Opekala som ho , kým nezbelelo .

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som sladkú mletú červenú papriku , taktiež aj pálivú . Teraz som mäso osolila a okorenila.Pridala som aj prelisovaný cesnak. Podliala som asi 1 dcl teplej vody .Mäso som dusila asi 1,5 . 2 hod. Do hotového som dala tošku majoránky.Guláš som ničím nezahusťovala .

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Kým sa mäso dusilo , spravila som k nemu knedľu . Tu je jedna už uvarená , druhá sa ešte varí .

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    No a po obede ku káve si dám kúsok koláča. Žebró rezy máme radi.

    Guláš z hovädzieho mäsa (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

izabella929
krásny guľáš,.)) nemá chybu...zvykla som pridať 1 lyžicu slivkového lekváru do neho a povariť ešte...
tiginko
stará dobrá klasika, robím rovnako, len bez čierneho korenia. A namiesto pretlaku dávam niekedy lyžicu slivkového lekváru...trošku ma pobavil ten zákusok, krásne popletený názov :-)
modrykamen
Práve včera som robil presne taký istý aj s paprikovou pastu a paradajkovým pretlakom ( papriku si pestujem v skleníku a paradajky v záhrade vrátane priesad a čo sa dá, tak v lete všetko pchám do pohárov a zaváram). Akurát že to robím na masti a dusím v tlakovom hrnci iba hodinu, v lete vonku v kotlíku.
babkamt
@modrykamen je to ako cez kopirák . Tiež si sama pestujem priesady . A ako ty , snažím sa všetko , čo nezjeme čerstvé , zavariť na zimu .
gordonko
dobrý gulášik .... no ja slivkový lekvár nedávam a zahusťujem múkou

... dovedete si predstaviť,že toto sa pred rokmi predávalo v Leviciach ,,U kanárika ,, za 4,70
pacik
To je náhoda, práve sa chystám variť hovädzí guláš, varím veľmi podobne a skúsim aj ten lekvár, to je pre mňa novinka :-)
afataga
stara dobra klasika, ja tiez robim na masti a nedavam paprikovu pastu
xanadu1955
výborný gulášik presne taký robím aj ja a aj knedľa vyzerá výborne, mne sa nevydarí vždy tak ako by som chcela tak Ťa chcem poprosiť či by si nepridala recept lebo mám radšej domáce varené knedle ako parené niekedy sa pokúsim pridať do trošky aj lekvár to som ešte neskúšala ale za skúsenie nedám nič a možno nám to zachutí ďakujem
akeber
Gulášik vyzerá mňamkovo :-)
@gordonko máš pravdu ja sa na to pamätám , teraz sa tam predáva drogéria ....
elysa
robievam podobny s parenou domacou knedlou...
babkamt
@gordonko múkou zahusťujem vtedy , keď chcem mať viac šťavy.
@pac ík napíš mi , či ti chutilo s tým slivkovým lekvárom.
@afataga jasné , každý si dá podľa svojej chuti . Ty masť , ja olej . Zvykla som si variť na oleji , hoci mám doma aj domácu masť . Kupujem slaninu a sama si ju vytopím . Aspoň máme aj chutné oškvarky .
@elysa nám tiež chutí guláš s knedľou . Nemám dobré skúsenosti s varenou knedľou . Zvykla som si robiť parenú .
@guli čka : ))))
evanaaa
@babkamt , kým ty dáš deci vody do gulášu, ja musím dať liter-:))).
Tiež robím na masti, tú používam ešte ak pečiem mäso, to by som na oleji tiež nerobila. Knedľu môj muž kvôli cukru ( v krvi) veľmi neje, len ku kapuste, ale už som si povedala, že by som mala spraviť nie kysnutú, ale rožkovú-žemľovú. A gulášik ešte dobre oštipľavím.
babkamt
@evanaaa asi máte radi viac šťavy , čo je v pohode . Aj ja používam na pečené mäso bravčovú masť . Výhodou toho , že si varíme samé je , že si pridávame suroviny podľa seba. Prepáč , že sa ti oneskorene ozývam .
evkaszabova
mám rada takýto guláš, vďaka za tip s dusením cibule na viac krát, aby sa rozvarila. Robím totiž guláš v tlakovom hrnci a s tým rozvarením som mala trošku problém, keďže tam sa to nemieša, zväčša som to musela ešte po otvorení trocha povariť.
evkaszabova
A guláš varím vo väčšom množstve - zvyšok si dám do mrazničky. Potom si ho rozmrazím k nejakému prívarku alebo zemiakovému paprikášu. Stačí trocha a je s čerstvým chlebom je z toho parádne jedlo.
xanadu1955
Guláš robím veľmi podobný ale mohla by si pridať recept na knedľu vyzerá tiež veľmi dobre, mám rada knedle varené a nie parené, ďakujem
elalea
... ukazkovy hov.gulasik!;-)...len namiesto oleja treba robit na brav.masti...;-)
elalea
...@babkamt... ja som na gulase a perkelty velmi zatazeny,su to moje oblubene jedla aj na pripravu,aj na konzum....a vidim,ze sa celkom vyznas;-)...a co poviem na toho "dalmatinca"?predsa pravdu:zozral by som ho hadam aj cely sam;-)!najradsej s nokedlami alebo knedlou.....;)
babkamt
@elelea aj môj chlap má rád mäso na šťave radšej ako vysmážané. Mám radosť, že by ti u mňa chutilo:-)
elalea
...@3sandra3... ahoj,len tak tu "brusim hore-dole",dobrych napadov nieje nikdy dost....;-).deti uz spia,tak mame s polovickou taky "dobeh"vikendu....dnes je tu celkom pohodova atmosfera(az na par zufalcov,co to tu prezivaju dost dramaticky...;-).).proste pohoda....dakujem za opytanie,dufam,ze aj ty sa citis po tom vcerajsom upratovani v pohodicke...;-).
elalea
...@babkamt... pozdravujem pana manzela,nech si dava pozor na nadvahu pri tvojej starostlivosti o jeho chute....;-)
babkamt
@elalea ďakujem za pozdrav, odovzdám ho manželovi. On má pevnú vôľu, takže sa snaží neprejedať sa:-)
eviana
Tiež ste mi narobili chute... ja guláš môžem vždy a veru nedám bársčo do papulky, ale tento od @babkamt - aj ten dalmatínsky - bárskedy, aj na dupľu by som sa otočila :)
babkamt
@zuzanka1367 často pri monitore dostanem chuť na pridané jedlo. A to až takú, že si to jedlo pripravím sama:-)
@eviana cením si tvoje slová chvály. Si taká dobrá jedáčka, že by si zvládla aj dupľu. To kuchára vždy poteší.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia