Foto: babkamt
Dnes som robila guláš z hovädzieho mäsa . No či je naozaj hovädzie alebo konské mäso ? Kto mi to zodpovedne povie ? Zobraziť celý popisDnes som robila guláš z hovädzieho mäsa . No či je naozaj hovädzie alebo konské mäso ? Kto mi to zodpovedne povie ? V predajni ho mali označené ako hovädzie.......
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso som nakrájala na kocky.
-
2
. Nakrájala som cibuľu , očistila som 3 strúčiky cesnaku .
-
3
Najprv som chcela pridať čerstvú papriku . No spomenula som si , že som v lete robila domácu paprikovú pastu . Tak šup do špajze po ňu .Hneď som si priniesla aj hustý domáci paradajkový pretlak. Ten som pridala namiesto rajčín. Tie rajčiny , čo sa dajú teraz kúpiť vôbec nechutia ako rajčiny .
-
4
Na oleji som podusila cibuľu do sklovita . Potom som ju podliala troškou vody , nechala som ju vydusiť . Opakovala som to ešte dva krát . Tým dosiahnem , že sa cibuľa dobre rozvarí .
-
5
Pridala som aj paprikovú pastu ,kmín mletý a hustý domáci paradajkový pretlak .
-
6
Keď sa všetka voda odparila , k cibuli som pridala mäso . Opekala som ho , kým nezbelelo .
-
7
Hrniec som stiahla z ohňa a pridala som sladkú mletú červenú papriku , taktiež aj pálivú . Teraz som mäso osolila a okorenila.Pridala som aj prelisovaný cesnak. Podliala som asi 1 dcl teplej vody .Mäso som dusila asi 1,5 . 2 hod. Do hotového som dala tošku majoránky.Guláš som ničím nezahusťovala .
-
8
Kým sa mäso dusilo , spravila som k nemu knedľu . Tu je jedna už uvarená , druhá sa ešte varí .
-
9
No a po obede ku káve si dám kúsok koláča. Žebró rezy máme radi.
... dovedete si predstaviť,že toto sa pred rokmi predávalo v Leviciach ,,U kanárika ,, za 4,70
@gordonko máš pravdu ja sa na to pamätám , teraz sa tam predáva drogéria ....
@xanadu1955 pridala som ti link na výbornú varenú knedľu . Žiaľ , ja knedľu parím . Dúfam , že s receptom budeš spokojná ako ja .
@gordonko to boli super ceny však ? @pac ík máme asi rovnaké chúťky . @afataga ja varím väčšinou na oleji , @akeber : - ))))
@pac ík napíš mi , či ti chutilo s tým slivkovým lekvárom.
@afataga jasné , každý si dá podľa svojej chuti . Ty masť , ja olej . Zvykla som si variť na oleji , hoci mám doma aj domácu masť . Kupujem slaninu a sama si ju vytopím . Aspoň máme aj chutné oškvarky .
@elysa nám tiež chutí guláš s knedľou . Nemám dobré skúsenosti s varenou knedľou . Zvykla som si robiť parenú .
@guli čka : ))))
Tiež robím na masti, tú používam ešte ak pečiem mäso, to by som na oleji tiež nerobila. Knedľu môj muž kvôli cukru ( v krvi) veľmi neje, len ku kapuste, ale už som si povedala, že by som mala spraviť nie kysnutú, ale rožkovú-žemľovú. A gulášik ešte dobre oštipľavím.
varecha.pravda.sk/recepty/dalmatinsky-gulas-fotorecept/35...
@eviana cením si tvoje slová chvály. Si taká dobrá jedáčka, že by si zvládla aj dupľu. To kuchára vždy poteší.