Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) fotorecept

2010 - bez fotky2010, 25. júna 2017
Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept)
Foto: 2010

U nas knihkupecta krachuju tak sa daju velmi dobre knihy kupit skoro zadarmo. Tak som vcera kupil kucharsku seriu Best of the best a Zobraziť celý popisU nas knihkupecta krachuju tak sa daju velmi dobre knihy kupit skoro zadarmo. Tak som vcera kupil kucharsku seriu Best of the best a hned som musel vyskusal recept od mexickeho sefkuchara Roberto Santibañez. Bez komentara vyskusajte, je to spica.

15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2  PL nasekaná
1  PL nasekaná
1/4  hrnčeka
1  PL
1/4  hrnčeka
3  PL




Postup

  1. 1

    Koriandrovu vnat nakrajame na kusky, cibulu bielu alebo jarnu nie zltu stiplavu, stiplavost si nechame pre jalapeno. Ja som pridal aj cisky cesnak ( nebol v recepte) ma jemnejsiu chut ako spanielsky, aby sa nebil s plesnovym syrom.

    Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vnat, cibulu, chilli dame do maziara, popretlacame.

    Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Avokada som pouzil dve teraz su v sezone male, v Europe staci jedno vacsie. Rozkrojime na polky zasekneme nozom do kostky pootocime a vyberieme. Duzinu nakrajame na kocky davame pozor, aby sme neprekrojili supu. Lyzicou podberieme a dame do maziara. Pridame limetkovu stavu a sol.

    Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridame syr a mandle. Cely recept je modernejsia verzia kde avokado je skor len nahrubo potlacne nie ako tradicne skoro hladka pomazanka. V anglictine sa to vola smashed avocado, v slovencine rozbite?

Diskusia k receptu

marianne
Fakt bez komentára, veľmi pekné foto. Jedno zrelé avokado sa na mňa usmieva, tak asi zrealizujem na večeru. V týchto teplách sa inak ani nedá...
siisa
Avokádo zbaštím len tak posolené s výborným chrumkavým kváskovým pečivom, ale keď je po ruke super recept na nejakú dobrú pomazánku, tak to uvítam ;) Ďakujem, vyskúšam, lebo sa mi to páči :)
kukulienka71
zaujímavá verzia, s plesňovým syrom plnohodnotné k pečivu, inak som guacamole dávala len ako prílohu. Krásna fotka.
marianne
Spravené, výborné..dala som ju do fínskej kocky, tak nejako ako sa to pečivko z raže volá, mandle tomu dali šmrnc, naozaj výborné
frezia68
Mandle údené síce nepoznám,ale zvyšok sa dá, len jalapeňo vymením za menej pálivé......tak ukladám zaujímavý recept.
bozulka
Údené mandle som ani ja ešte nevidela,aj koriander nedostať vždy tak nahrádzam vňaťkou,ostatné včetne cesnaku dávam aj ja.Gorgonzola je výborná.
Na raňajky robím často rychlovku...avokádo,citrón.strúčik cesnaku,špetka soli...

Vložený obrázek 1
2010
Dakujem vsetkym za pekne komentare, ty spaniesky hovoriaci vsetko udia ci od papriky az po mandle.
@Bozulka to vyzera vyborne.
V auguste pridem na slovensko spravim taku domacu verziu s orechami alebo lieskovcami a bud bryndza alebo niva co syrecky.
2010
Taka variacia receptu, kozia feta syr namiesto plesnoveho.


1x haji
kucharka
Asi tak pred 25-30 rokmi Bill Granger “zviditelnil” avocado na toaste, v jednej jeho malickej restauracii. Ako on hovori, urcite vela ludi pred nim si dalo avocado na toast, ale on bol prvy, co to dal do menu a ponukol to v restauracii na ranajky. Je to jedno z najpopularnejsich “breakfast menus” nielen v Australii ale po celom svete.
Tvoj recept vyzera vyborne, hned bych si dala....