Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) fotorecept

2010 - bez fotky2010, 25. júna 2017
Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept)
Foto: 2010

U nas knihkupecta krachuju tak sa daju velmi dobre knihy kupit skoro zadarmo. Tak som vcera kupil kucharsku seriu Best of the best a hned som musel vyskusal recept od mexickeho sefkuchara Roberto Santibañez. Bez komentara vyskusajte, je to spica.

15 minút
príprava

Suroviny

2 ks
2  PL nasekaná
1  PL nasekaná
1/4  hrnčeka
1  PL
1/4  hrnčeka
3  PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Koriandrovu vnat nakrajame na kusky, cibulu bielu alebo jarnu nie zltu stiplavu, stiplavost si nechame pre jalapeno. Ja som pridal aj cisky cesnak ( nebol v recepte) ma jemnejsiu chut ako spanielsky, aby sa nebil s plesnovym syrom.

    Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vnat, cibulu, chilli dame do maziara, popretlacame.

    Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Avokada som pouzil dve teraz su v sezone male, v Europe staci jedno vacsie. Rozkrojime na polky zasekneme nozom do kostky pootocime a vyberieme. Duzinu nakrajame na kocky davame pozor, aby sme neprekrojili supu. Lyzicou podberieme a dame do maziara. Pridame limetkovu stavu a sol.

    Guacamole s plesňovým syrom (Guacamole con quesco azul) (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Nakoniec pridame syr a mandle. Cely recept je modernejsia verzia kde avokado je skor len nahrubo potlacne nie ako tradicne skoro hladka pomazanka. V anglictine sa to vola smashed avocado, v slovencine rozbite?

Diskusia k receptu

16 komentárov k receptu
Avokádo zbaštím len tak posolené s výborným chrumkavým kváskovým pečivom, ale keď je po ruke super recept na nejakú dobrú pomazánku, tak to uvítam ;) Ďakujem, vyskúšam, lebo sa mi to páči :)
Údené mandle som ani ja ešte nevidela,aj koriander nedostať vždy tak nahrádzam vňaťkou,ostatné včetne cesnaku dávam aj ja.Gorgonzola je výborná.
Na raňajky robím často rychlovku...avokádo,citrón.strúčik cesnaku,špetka soli...

Vložený obrázek 1
Dakujem vsetkym za pekne komentare, ty spaniesky hovoriaci vsetko udia ci od papriky az po mandle.
@Bozulka to vyzera vyborne.
V auguste pridem na slovensko spravim taku domacu verziu s orechami alebo lieskovcami a bud bryndza alebo niva co syrecky.
Asi tak pred 25-30 rokmi Bill Granger “zviditelnil” avocado na toaste, v jednej jeho malickej restauracii. Ako on hovori, urcite vela ludi pred nim si dalo avocado na toast, ale on bol prvy, co to dal do menu a ponukol to v restauracii na ranajky. Je to jedno z najpopularnejsich “breakfast menus” nielen v Australii ale po celom svete.
Tvoj recept vyzera vyborne, hned bych si dala....

Pridaj komentár k receptu: