Grissini (fotorecept)

Autor receptu: jenni

Talianske tyčinky len tak na zahryznutie ako snack, predjedlo s nejakým dipom alebo na cesty! Chutné sú len tak, samé o sebe alebo s dobrým pestom zo sušených paradajok. www.dontbefakebakesomecake.sk

20 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si v jednej miske dáme do teplej vody droždie a cukor a dobre premiešame. V druhej miske si zmiešame obe múky, soľ, pridáme olivový olej a vmiešame vodu s droždím.
  2. Cesto poriadne vymiesime, v prípade potreby pridáme 1 PL múky. Misku s cestom prikryjeme utierkou, pokojne misu s cestom podložte ďalšou utierkou a dajte kysnúť na teplé miesto na hodinu.
  3. Vykysnuté cesto rozdeľte na tri časti. Z každej časti vyvaľkajte cesto do tvaru obdĺžnika.
  4. Cesto rozkrájajte na pásiky hrubé cca 0,5 cm.
  5. Plech na pečenie vysteľte papierom na pečenie. Každý pás cesta skrúťte ako na fotke a preložte na plech na pečenie.
  6. Každú tyčinku potrite olivovým olejom.
  7. Tyčinky potreté olejom môžete posypať sezamom alebo napríklad makom, ľanovými semienkami alebo soľou, k soli môžete pridať aj rozmarín.
  8. Tyčinky vložte do predhriatej rúry a pečte pri 190 stupňoch približne 20 minút. Dávajte pozor, aby vám neprihoreli. Pečte kým tyčinky nechytia zlatú, alebo hnedú farbu, čím sú tmavšie, tým budú chrumkavejšie. Pokiaľ budú mať farbu ako na fotke budú krásne chrumkavé. Hlavne treba dať pozor, aby neprihoreli.