Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou
Autor receptu: redakcia
Varí: Vojtech Artz
šéfkuchár spoločnosti Metro
Postup
- Syr rozkrojíme na polovice a naložíme
na určitý čas do olivového oleja, soli a drveného
čierneho korenia. Potom usušíme a opečieme
na grile.
- Cherry paradajky umyjeme, osolíme,
polejeme olivovým olejom a premiešame
s nasekanou bazalkou. Upečieme ich v rozpálenej
rúre alebo pod grilom.
- Bagetu nakrájame na
2 cm hrubé kolieska, opečieme na grile z oboch
strán a potrieme cesnakom.
- Na tanier kladieme
koliesko bagety a navrch upečené cherry
paradajky (asi 3 - 4 kusy) so šalátovými listami,
zakryjeme ďalším kolieskom bagety. Nakoniec
položíme na bagetu grilovaný syr. Môžeme
poliať balzamikovým octom.
- Na grilovanie môžete použiť aj oštiepok, kozí alebo ovčí syr. Syr možno
vykrojiť kolieskom, aby mal pekný tvar na bagete a zvyšné kúsky syra
sa dajú nakrájať na drobné kocky a pridať do šalátu z čerstvej zeleniny.