Grilovaný baklažán so šampiňónmi
Autor receptu: hanee
Jednoducha, lahka vecera na letne horuce dni. Minuly tyzden nam vonkajsiu grilovacku
prekazil urputny dazd, dnes sme doma na grilovanie vyuzili grilovaciu panvicu a
vyrazne nam pripravu sprijemnoval ventilator .o)
4 porcie |
10 minút príprava |
25 minút tepelná úprava |
Postup
- Baklazan umyjeme, nakrajame na hrubsie platky a celkom stedro osolime. Nechame tak 20 min odpocivat. Pusti prebytocnu stavu a horkost. Potom ho omyjeme, osusime papierovym obruskom a dame do vacsej nadoby. Sampiony umyjeme, prerezeme na polovice a prihodime k baklazanom. Zakvapneme olivovym olejom a posypeme grilovacim korenim. Misku zatvorime a poriadne zatrepeme, nech sa olej a korenie dostanu na kazdy kusok zeleninky.
- Nechame postat aspon pol hodinku a potom uz len kladieme na rozpaleny gril, alebo panvicku. Grilujeme z oboch stran tak 4- 5 minutiek, asi podla intenzity ohna, proste do hneda. Ak to pripravujete na panvicke ako my, najskor robte baklazany, lebo sampiony pustia vodu.
- Ked su baklazany opecene z oboch stran, vybereme na misu...
- ... a prihodime na panvicku sampiony, tie som ja grilovala o nieco dlhsie, lebo grilovacia zmes obsahovala sol, takze najskor pustili vodu, tak sme museli cakat, kym sa odpari a az potom sa zacali chytat pekne do hneda. (cize ak najdete zmes bez soli, odporucam ju viac)
- my sme si stihli este aj cersty chlebik k tomu napiect ( to sa vam na grile asi nepodari .o)))
- ku grilovenaj zeleninke som este podavala nakrajane cerstve paradajky a uhorky, ale foto uz som nestihala, vona jedla a cerstveho chlebika bola silnejsia ako moje umelecke ambicie fotografa .o))